• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Tävling i Bratteborg idag

  Och jag ska träffa en tjej som jag har lärt känna via bloggen faktiskt! Så det ska himla kul :) Men tanken är även att vi ska ta oss runt, och över, två banor med hinder på 100 och 110 cm. Och DET, mina damer och herrar, kan bli väldigt, väldigt spännande.
   
  Från förra helgen så är ju förväntningarna något högre då det nu finns svart på vitt att vi kan om vi har flyt, men eftersom hon har varit lite extra pigg denna vecka kan det tvärtom bli så att hon kokar över och då blir det inget bra, haha.
   
  Min tanke är i alla fall att försöka hålla mig lugn och vänta. Men utan att vela som förra helgen. Därav de dåliga lägena på de flesta hindren. Jag väntade och höll henne, men sen lät jag henne gå till hälften och då blev det fel lägen gång på gång. Så nu ska vi köra på antingen eller och inte halvdant.
   
  Jag ska även mota utsidan i båda varven, och svänga hela hästen men genom att inte fastna i innertygeln och hon måste få se hindren i god tid (syftar på bågar och brutna linjer), men det är svårt tycker jag. För när hon ser dem så rusar hon och då blir det okontrollerat och obalans = hon hoppar inte. Men bromsar jag så går hon emot och då blir det att jag fortsätter bromsa för att få igenom det jag vill ha och då bromsar jag in i hindren = hon hoppar inte. Det är lite finlir det där, och även om vi nu faktiskt har en dubbelnolla i bagaget så ska det mycket till för att det ska ske igen. Vi är fortfarande på experimentnivå och det märks så tydligt; ibland går det men oftast går det inte. Inte fullt ut.
   
  Nu kööör vi!
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.