• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Stress, stress, stress!

  Blev inringd på jobb nu på eftermiddagen/kvällen och då blev det viss helstressigt hela helgen igenom. Men det ska väl lösa sig ändå.
   
  Jag tog med Aleccis och hoppade med henne igår. Övade som fan rent ut sagt på höger; högergalopp i landning, högersväng, högerbåge och bruten linje åt höger. Värmde upp med att hoppa ett räcke på volt (båda varven givetvis), ett mindre och ett högre. Gick över förväntan! Rätt galopp i landningen alla gånger i båda varven! Gjorde därefter den "övningen" jag själv skrev häromdagen; båge på två språng, med två räcken. Volt mellan hindren och även det gick så himla bra! Började lågt och höjde därefter upp till 110 - nemas problemes. Återigen i båda varven, men mest i höger. Gjorde därefter en grej som nästan var överkurs för oss båda. Det var väl en typ av bruten linje, fast den var väldigt snäv så det blev till och med mindre (dvs snävare) än 90grader. Lite av en "tillbakasväng" eller hur man ska säga. Det konstiga var att även den satte vi! Helt sjukt kul faktiskt. Sen gjorde vi som en bana med även en linje med tre hinder - fyra språng mellan alla och en kombination med två språng.
   
  Det blev lite missuppfattningar för vi delade banan med ett dressyrekipage (väldigt trevligt och vi pratade osv, så absolut inget illa ment på något sätt - det var bara sakligt att vi var fler på banan) och då blev jag lite stressad för jag ville inte vara i vägen. Men istället för att stressa iväg så höll jag i Aleccis och det är inte okej. Jag vet ju så väl att jag inte får bromsa in i hindren, men det gjorde jag. Två gånger råkade jag även hålla henne så pass att vi kom så nära att hon inte hann upp och då rev vi såklart. Men förutom det är jag jättenöjd! Allt detta med att mota vänsterbogen satt hur bra som helst!
   
  Tog en rask promenad med Pärla under kvällen igenom byn. Sprang/travade även några gånger och oj, vad jag fick igång henne! Var riktigt skönt att komma ut och gå lite med henne och hon behöver skritta i lite bättre tempo!
   
   
   
   
   
  Idag tog jag med Pärla och hoppade lite. Inte alls så mycket, utan helt lagom. Satte alla hindren på mellan 85-95 cm (det såg så sjukt litet ut! Typ som att tumstocken ljög, haha). Och eftersom jag inte bangade så var det bara att köra! Hon var så fin. :) Dock vill jag gärna lägga henne lite större än vad hon vill, så hon kryper intill då och då. Sen var jag väldigt, väldigt slarvig på en väg och det får jag INTE vara, speciellt inte när det är höger (tror det är svårare för henne att uppfatta) och det hade jag helt glömt bort. Ajaj, men utöver det så var hon verkligen kanonfin! Framåt, galopperade genom kroppen, hoppade bra och så spetsade öron såklart. Finhästen!
   
  Tog en jogg på grusvägarna i byn med Aleccis efteråt. I alla gångarter. Hon var fin ibland, spänd ibland, lyssnade sådär ibland, lyssnade bättre ibland. Det var sådant pass som är okej, men varken mer eller mindre. Hon skulle ändå mest bara få komma ut och röra sig efter gårdagens hoppning.
   
  Det var lite snabb, tråkig update om läget, och nu måste jag stressa vidare!


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.