• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Resultat P&J Vetlanda RF med Aleccis

  Att man aldrig lär sig hur det fungerar på en P&J; först tar det väldigt lång tid för de små ponnysarna att ta sig igenom banan och sen går det skitfort för de mer rutinerade ryttarna. Så jag tog ut Aleccis något sent, men inte fööör sen. Det var mest det att jag ville rida fram henne ordentligt och hinna känna igenom henne så allt är som det ska vara osv. Hon kändes i alla fall fräsch och fin!
   
  Inne på framhoppningen gjorde jag en fetingmiss. Eller ja, inte hela världen såklart men man undrar ju hur rutinerad man är när man kommer utan galopp mot hindret och dessutom inte håller om med skänklarna. Det var vad jag gjorde och givetvis kan man inte hoppa då. Problemet i sig var egentligen att jag var osäker på om jag skulle "få plats" där inne i och med att jag behöver några meter extra för att bromsa ner henne. Därför satte jag aldrig någon riktig galopp (dum idé eftersom det inte hjälper även om hon hade hoppat) och då vek hon av bredvid. Helt och hållet mitt fel. Sen hoppade hon bra och på räcket ville jag bara känn lite vart jag hade henne så jag vände upp från mottvolten (ungefär) men svängde lite sent så vi halkade bort mot hinderstödet. Så två missar, varav den ena mer medveten för att prova, och den andra bara så oerhört dåligt så det ska inte hända, haha. Men gjorde ingen grej någon av gångerna utan "gör om, gör rätt" och då var det såklart inga problem.
   
  100 cm
  Hon var så lugn och fin till första starten! Hela rundan tycker jag ändå blev helt okej, och till och med ganska trevlig. Som vanligt är det lite av och på ridning som gäller då jag vill återfå kontrollen mellan hindren och då gärna plockar ner henne lite för mycket. Det var väl egentligen bara efter ettan som det blev lite otrevligt när jag inte lyckades få henne att byta (pga min snedhet). Men är nöjd med rundan i helhet. 0 fel.
   
  Till nästa start så tog jag bara två språng med henne; det första på räcket som var kvar på metern och sedan en gång på oxern som var på "rätt höjd". Och jäklar vad hon hoppade! Väntade därefter på vår start, och det tog några minuter längre då de la in ett hinder till (kombination).
   
   
  110 cm
  Hon kändes fin inför denna start också, och jag tyckte inte ens det såg högt ut (inne och allt liksom)! Så himla skön känsla att slippa se hindren som omöjliga och istället se dem som inbjudande. I like that! Den här rundan var okej, men inte lika bra som förra. Men nu märks det hur vi börjar bli ett team där hon ställer upp och räddar mig, för det gjorde hon några gånger. Vi kom lite nära första hindret, det blev korsgalopp i en sväng och jag skjöt iväg henne till sista - men hon tar det som erbjuds och gör så gott hon kan. Jag tyckte även det kändes lite långt inne i kombinationen så i min hjärna ville jag driva lite men jag gjorde inte så mycket mer än av energi lät henne köra på och det var inte så farligt utan hon räckte faktiskt. 0 fel.
   
   
  Hon kändes ganska okomplicerad ändå, och visst blev det att jag lät henne gå till sjuan båda gångerna, men ändå var hon helt okej att lotsa runt där inne över hindren. Bra känsla, helt klart!
   
  Två felfria rundor och min häst bara levererar! :D


  Kommentarer
  Carolina

  Men vad kul att höra! :) alltid kul med framgång!

  2013-09-29 @ 23:09:16 | URL: http://wordsofcajji.blogg.se
  Emma

  Grattis vad roligt! Du ska inte till JFK den 20 eller? PJ där med :)

  2013-09-30 @ 00:16:41 | URL: http://xoffbeat.blogg.se/


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.