• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Resultat pay & jump i Bråtåkra med Pärla

  Att det var krut i tanten! :)
   
  Lastade ur och det gick bättre än vad det gjorde tidigare (dvs ingen kullerbytta), men hon väntar inte tillräckligt länge, så just nu är vi i ett mellanläge och tyvärr känns det ganska "dött" då jag inte vet hur jag ska få henne att stå kvar. Att binda upp henne är uteslutet. Och jag hinner inte fram och locka med godis för då är hon redan ute/på väg ut. Men det är ju bättre än tidigare, så jag får väl vara nöjd så långt i alla fall. Hon behöver inte längre riskera att skada sig när hon slänger sig.
   
  Skrittade fram och travade därefter lite innan vi kom in på framhoppningen (finns ingen direkt framridning), och redan från start påminde jag henne om bakbenen och hon hajade direkt och använde dem. På framhoppningen sen var hon riktigt pigg och framåt. Kändes lite väl framtungt, men det var inga problem att varken galoppera eller hoppa.
   
  Första starten: Fanns inga som helst problem någonstans. Hon bara tutade och körde. Sämst vägar någonsin, som vanligt. Kom lite stort på sista och tryckte på för att ta av stort, men nepp, det dög inte utan hon ska krypa intill när det blir stort. Hon tog bara ett litet extrasprång och så var vi i mål med en nolla.
   
  På framhoppningen inför nästa start så kortade jag hålen ett hål då jag tyckte att de var för långa tidigare vilket i sin tur gjorde att jag också kände mig "framtung". Och visst blev det bättre med ett hål kortare stigläder.
   
  Andra starten; Hon vet vad som ska göras och hon gör det "av sig själv". Så länge jag inte lägger mig i och fegar ur. Eftersom vi gick ner en nivå idag så var det inga höjder och jag ballade inte ur och därför är det bara att köra helt och hållet utan problem. Underbar känsla! Denna runda tror jag var bättre faktiskt, även om det var lika kassa vägar här.
   
  Skönt med två helt okomplicerade nollor och hon är inte i en bom! (Det brukar hon inte vara - antingen hoppar hon eller så vägrar hon, men det är sällan hon river.) Det märktes att hon tyckte det var kul att få komma ut igen. :)
   
  Ingen bild/film, så får bli en gammal bild.


  Kommentarer
  Emma

  Roligt att det känns enkelt! Det är viktigare än både höjd och att det ser snyggt ut tycker jag. Man ska fan ha roligt där uppe på ryggen i första hand, ibland glömmer man det :)
  Vad gör hon vid urlastning? :O

  Svar: Ja, man glömmer det ibland! Stirrar sig bara blind på resultatet istället...Hon slänger sig, ibland redan innan man är klar :S
  vinna.blogg.se

  2013-09-03 @ 18:30:56 | URL: http://xoffbeat.blogg.se/


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.