• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Resultat lokal hopptävling med Aleccis i Bratteborgs RS

  Vart ska jag börja, och vad ska jag skriva? Jag har inte förstått det än.
   
  Jag packade in hästen och drog (utan sällskap :( så inga filmer) till Bratteborg i småregnet. Det tog sin lilla tid att åka och jag kom ihåg det som att det tog kortare tid, därför anlände vi nästan i sista minuten. Vi startade tidigt i första klassen och när jag visade vaccinationsintyget hoppade sista ekipaget i klassen innan, så det blev till att vara lite effektiv för att hinna. Jag frågade om någon kunde hålla när jag gick banan och det är verkligen guld värt med så trevliga medtävlanden och deras nära och kära samt givetvis funktionärerna med. :) Så det löste sig.
   
   
   
  Red därefter fram och hoppade fram. Hon kändes vettig, och jag vet ju att jag inte behöver "kräva" något direkt eller så utan vi bara värmer upp oss, och så är vi redo sen. Inga konstigheter, och inga mentala spärrar man måste lirka sig förbi. Allt bara flyter. (Även bogarna, höhö, i sidled. Nejdå, de var på plats!)
   
  100 cm bed A:0/A:0 avd A
  När jag gick banan och såg att det var både linje, bruten linje och båge så kände jag faktiskt att nu blir det upp till bevis! Hur långt har vi egentligen kommit med det vi har tränat på? Och även om det fungerar när vi hoppar själva - hur fungerar det på tävling? Men det gick bra! Jag lät henne gå, men var noga och tydlig med att vända upp HELA hästen och då såg hon hindren i tid, bjöd och så gick det av bara farten. Men visst gick det fort och det var väl inte hundra procent kontroll i exakt varje steg. Kombinationen var sista hindret i grundomgången och där gick det fort! Hon klonkade i och jag trodde det föll och kände en liten, liten "lättnat" för då skulle jag kunna få bromsa och avsluta, haha. Men ingen sa något och alla bommar låg kvar så då var det bara att rida vidare. I omhoppning följde jag så gott som spåret så satsade verkligen inte, men vi kom runt felfritt (full fart genom kombin även andra gången...) och eftersom det var hela 12 placerade (39 starter), så kom ändå tanken att kaaanske. Vi låg på placering när vi gick i mål, och vi låg även kvar på placering hela vägen (även om vi blev nedknuffade några "pinnar"). 0+0 fel och en 10 placering! Vår första placering tillsammans! :D
   
  Jag ställde in henne redan innan klassen var helt klar och där fick hon stå och äta, dricka och ladda upp sig till nästa klass. Även där var samma linjer, bågar och brutna linjer inbakade, fast i en annorlunda ordning/håll såklart. Jag kände lite "eftersom det gick så bra i första klassen så skulle resultatet inte spela särskilt stor roll". Jag hade väl inte jättehöga förväntningar direkt, men det var ju inte så att jag gav upp heller. Men jag räknade nästan med att bara rida grundomgången. Banan satt i alla fall, och hästen (som jag gjort ordning innan) stod redo och väntade borta vid framhoppningen.
   
  Jag red fram och hon var sig själv. Hon är ju så himla bussig! Efter att vi värmde upp "på marken" så tog vi några språng och räcket var inga konstigheter utan det gjorde hon bra. Sen skulle vi hoppa oxern och precis bredvid den stod en man i en knallgul reflexjacka och jag märkte hur hon tittade på honom och höll stenkoll på honom men hon hoppade ändå, (tog i lite extra bara, antagligen av ren okoncentration). Tänkte ta om det, men då typ skyggade hon för honom och bröt ut i sidled. La en volt, och kom från andra hållet samtidigt som han tog några steg åt sidan för att gå vidare, och Aleccis hoppade klockrent. Dock kände jag mig inte helt klart utan hade gärna tagit den en gång till, men eftersom han gick tillbaka till det hindret igen så lät jag det vara bra så. Jag vet ju att hon hoppar (och att hon är tittig på omgivningen ibland), och det fanns ingen anledning att göra någon grej av det, utan vi gjorde oss redo för start istället.
   
  110 cm bed A:0/A:0 avd A
  Det första hindret låg på kvartslinjen och kom ganska snabbt från kortsidan, en oxer. Hon tittade på något borta vid staketet precis när jag vände upp så jag kände att jag var tvungen att ta få hennes fokus och därför la jag om lite ben och kanske till och med en smack i mungipan (kommer inte ihåg så noga). Det är aldrig bra att jaga in henne i linjer eller liknande, men jag bedömde att det var bättre att göra så just då. Vidare mot bruten linje åt höger, till hinder nummer två - ett räcke. Full fart rätt ner i hörnet och där passade jag på att bromsa upp henne när vi ändå kom så nära staketet. Hon höll korsgalopp men bytte till fel i nästa sväng, en linje på diagonalen med oxern ur sväng. Där kände jag att det kunde ge problem, men jag visa de hindret och höll om och då tog hon det som erbjöds, trots sämre förutsättningar. Vidare på garanterat ett för lite galoppsprång på linjen till hinder fyra, ett räcke. Där flöt vi ut som tusan åt vänster, mot stödet/infångaren. Men jag siktade på hinderdelen och hon hoppade - dock himla nära så jag sparkade till hela infångaren och flaggan men det stod kvar och alla bommar låg kvar. Kombinationen var hinder nummer fem oxer-räcke, på diagonalen åt andra hållet. Den gick förvånansvärt bra, bättre än i första klassen. Vänstersväng, lite halvskarp mot ett räcke vinklat från kortsidan och sen full fart mot en större oxer, hinder nummer sju, på långsidan. Sen följde man vänstervarvet och hoppade ett räcke vinklat från kortsidan och där var målet i grundomgången. Vidare mot en till större oxer på långsidan (det blev båge/mildare bruten linje av både sex-sju och åtta-nio) och sen vidare runt och hoppa första hindret i 3-4 linjen; oxern, men nu som hinder tio. Sen skulle man svänga höger innan eller bredvid det kommande hindret på linjen som inte skulle hoppas i omhoppningen, beroende på om man tänkte gå innanför helt eller utanför. Jag hade planerat att gå lite innanför, men utanför två hinder för att komma rakt mot kombinationen. Men däremellan stod en tjej som inte visste vart hon skulle ta vägen och jag ville verkligen inte rida på henne så jag skrek att hon skulle flytta sig. Kände mig dum som tusan och typ kollade så att hon var okej under tiden jag svängde lite mer innanför än jag först tänkte (utanför ett hinder, men innanför två) och där hann Aleccis komma tillbaka lite och då hann jag räta upp henne inför kombinationen. Därefter var det snabbt som attan tillbaka för att svänga skarpt vänster på det "första" vinklade räcket (tidigare hinder sex, nu tolv) och sen full fart mot sista; oxern på långsidan. När vi gick i mål saktade jag av vid tjejen igen för att be om ursäkt och medan vi pratade och jag försäkrade mig om att hon var okej så hörde jag aldrig vad jag fick för tid/resultat.
   
  Vi gick ut från banan och så gick jag bort för att hämta kameran för att hinna fota Emma som startade senare i klassen. Vi traskade därefter bort till ett hörn av banan och stod och kollade lite. Ungefär när hälften hade startat hörde jag att en fyrafelare red in på en fjärdeplats "i nuläget" och då tänkte jag att jag nog hade tredjeplatsen, eftersom vi var felfria. Jag vågade inte ta ut något i förskott, men det fanns ett litet, litet hopp om att bli placerad även i den här klassen. Ekipage efter ekipage rider och när sista har gått i mål har jag förstått att vi nog ligger på placering i alla fall. Så jag lyssnar spänt när speakern ska börja rabbla upp namnen, för att höra vilken ordning det blir. Gissa om jag blir förvånad när jag hör: "Jessica Wilhelmsson, ..." alltså FÖRST! VI VANN KLASSEN! Vi van tamejfan 110n! Då var det nära till glädjetårar alltså. 0+0 fel och VINST! Jag kan inte förstå det. Helt sjukt! (Det var för övrigt typ 17? starter och 5 placerade.)
   
  Visst fick jag med henne rätt bra och visst gick vi faktiskt innanför samt svängde hyfsat snävt mot räcket - men att det skulle räcka till seger?! Det trodde jag aldrig! Vilken stjärna till häst jag har alltså! :D
   
  Jag och mitt segerflin, ähähä.
   
   
  Vi bjöd ju lätt på århundrades sämsta ärovarv också, haha! Hon fattade fel (vänster) galopp och jag fick henne inte att byta, så efter några meter saktade jag av och fattade en ny = korvstoppning i hela ledet antar jag, haha! Men sen var vi iväg! :D
   
  Synd den första inte blev skarp, den hade varit himla bra då. :)
   
   
   
   

  Trött häst efter att ha levererat så bra :]


  Kommentarer
  Emma

  Såå himla gött ju! Fast jag blev lite nervös i 100 när ni hoppade kombinationen första gången haha! Kul att det gick så bra men jag såg dig inte efter sen så jag kunde grattat så säger GRATTIS nu :)
  Kunde ju sagt till min hästskötare att filma dig med men vi får ta det nästa gång!
  Om du har bilder att skicka så kan vi ta det på xoffbeat@hotmail.com (a)

  2013-09-22 @ 19:21:15 | URL: http://xoffbeat.blogg.se/
  emelie

  grattis till vinsten=)

  2013-09-23 @ 11:43:26 | URL: http://komkoma.blogg.se
  Henny Vinlöf - blogg om hästar på olika nivåer!

  Va kul!! Stort grattis till segern :D

  2013-09-23 @ 21:34:54 | URL: http://hennyvinlof.blogg.se/


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.