• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Resultat, lokal hopptävling, Aneby - Aleccis

  Lååång tävlingsdag en stekhet sensommardag. I 105-en så var det 63(!) starter, så snacka om att det tog tid. För att vara en liten sketen lokal tävling så är 63 ekipage mycket starter och då var det alltså ytterligare ett tjugotal i avd B också.
   
  En klasskompis från lastbilsutbildningen följde med mig idag vilket jag är otroligt glad över! Det hade varit tufft med all den väntan själv, så det var tur att jag fick med mig sällskap. I alla fall så gick jag ju igenom litegrann som är bra att ha koll på (hon har ingen erfarenhet av hästar eller tävlingar med hästarna) och så givetvis kameran. Då drog tiden iväg lite så det blev lite smådåligt med tid inför första starten.
   
  Aleccis var hur mjuk, fin och lugn som helst direkt när jag började rida. Är så nöjd med henne alltså! Dessutom var jag lika lugn och väntade precis så som jag ska göra, men som är så svårt att göra. Hon hoppade trevligt på framhoppningen med och tack vare att det var lite halvtight om tid så tror jag det gjorde att jag (tvärtemot vad man kan tro) inte började stressa utan höll mig kvar i den lugna stämningen. Bra förutsättningar med andra ord!
   
  Banan var nästan byggd för oss idag. Inga linjer, dock två bågar - varav höger båge blev problem men det tar vi då. Poängen var alltså att det även där gav oss schyssta förutsättningar.
   
  105 bed A:0/A:0 avd A
  Detta är en av våra (kan till och med vara "The One") absolut bästa rundor! Det flöt på, jag väntade, försökte rida noggrant och det liksom klaffade. Hon höll sig i skinnet, tack vare att jag gjorde det, och det kändes så himla bra! Kombinationen var på två språng, vilket jag aldrig tidigare har hoppat med henne så jag räknade med att det kunde bli trångt där inne = försökte hålla försiktigt genom hela, och visst blev det trångt men det gick. Sex-sju var en vänsterbåge med oxer-räcke på 8 språng om man höll en bra position, men jag råkade halka in oss så bågen blev inte så rund, utan det blev lite rakare väg och ett galoppsprång mindre. Åttan gick bra och det var sista i grunden. Vidare till omhoppning! (Nästan.) Jag red givetvis vidare då ingen sa något. Hoppade nian som var en mur jag var osäker på hur hon skulle reagera på, men hon bjöd och då lät jag henne gå. Det var första hindret i högerbågen med ett räcke i slutet. Hela den här vägen blev inget bra. Vi flöt ut och tappade hela vägen mot hindret. La en volt och kom över utan problem. Då säger speakern att vi hade ett tidsfel i grunden så då var det bara att avbryta. Så 1 tidsfel totalt, och grunden var en riktigt bra runda för att vara oss! (Resten räknas inte ;))
   
  Print från 105, sista i grunden.
   
  In med Aleccis i skuggan i transporten några timmar. Hösilage och vatten - nöjd häst. Där fick hon stå sen. Länge. Jag startade näst sist i andra klassen och tog inte ut henne förrän det började dra ihop sig. Tog god tid på mig för att slippa se höghushindren på banan, haha. För usch ja, vad de klämde i med höjden när de byggde hindren! Backade ut Aleccis ur transporten, ställde henne nedanför lämmen och började göra i ordning henne. Spände sadelgjorden och drog ner ena stigbygeln - sen försvann hon? HAHA, det var det sjukaste jag har varit med om var gäller häst och transport vill jag lova, för hon bara traskade raka vägen in i transporten! Helt och hållet på eget initiativ. Jag tittade på Emilia och ba: *WTF?!* "HAHAHAHAH!" Man har ju hört talas om svårlastade hästar men när det är såhär "extremt" åt ANDRA hållet?! Hon tyckte helt enkelt det var trevligare (och svalare) där inne. Men vad kul det måste ha sett ut! (Jag höll alltså inte i henne, därav att hon kunde gå iväg själv.) Jaja, ut igen och fortsätta göra i ordning.
   
  Försökte under framridning nummer två att bestämma över vänsterbogen som lever sitt egna lilla liv och far iväg. Gick skapligt, men det måste jag absolut jobba på! Det är ju därför hon bryter ut åt vänster och det är även därför vi har sådana problem med högersvängar/bågar/dylikt.
   
  Framhoppningen gick sådär. Jag tappade ridningen helt när jag började koncentrera mig på att landa i rätt galopp. Det blev nästan bara värre och var svårt att komma ner och "börja om" - börja rida igen. Men sista språnget blev förvånansvärt bra.
   
  110-debut bed A:0/A:0 avd A
  Första hindret var det vi bröt ut på i omhoppningen vi inte skulle starta i första klassen och i anridningen, strax innan vi ska ta av, så får jag en tanke jag hatar... Fick för mig att hon skulle titta på det hindret så tryckte iväg henne. Där var det kört kan jag lova. Andra hindret kom vi över "av bara farten" kan man säga, det var muren på vänsterbåge, och sen skulle vi svänga upp mot en större oxer men jag hade ingen häst att rida? Det blev inget bra, ingen kontakt, ingen ridning; bara hejsanhoppsan. Gick alltså inte att hoppa, så vi kom igen. Kom över men hon missbedömde lite med frambenen och räddade genom att skjuta på ordentligt med bak (syns inte på filmen) vilket gjorde att jag sköts ur sadeln men landade tack och lov mitt på henne igen. Kom över fyran, och då var vi i högerbågen. Dålig ridning, okontrollerat och hemska förutsättningar. Jag tänkte att jag kunde lägga en volt där istället för att rida mot hindret om det skulle kännas mindre bra, men det gjorde jag givetvis inte utan jag det blev mer "joooo, fast nääe" när vi väl kom fram och både hon och jag märkte att det inte gick. Tog om det och då var det inga problem. Men efter det hade jag svårt att få henne att röra sig framåt. Det studsade och hon var borta ett tag, så kändes det i alla fall. Vad jag än gjorde så kom det inte fram till henne. Drev och siktade mot kombinationen och då "lossnade" det igen. Hyfsat smidigt igenom ändå, trots att jag mer eller mindre bara drev för att få fram henne igen. Tappade innersta stigbygeln i landningen och klamrade mig fast ett tag tills jag fick tag i den - på bekostnad av väg och ridning inför nästa hinder, men det hann vi rädda och kom ändå bra på den oxer. Därefter var det hög fart vidare mot sista räcket och jag var rätt glad över att vara i mål, hahaha. Ingen aning om resultatet för det sa de aldrig, men antar att det precis som sist heter "ute.", så en till utesluten runda i bagaget men där vi ändå fick vara med och känna på hela (grunden) banan. EDIT: Nu har resulaten kommit ut och vi slutade på 14 fel = mycket mindre än vad jag trodde. Helt okej ändå :)
   

   
  Printar från 110. 
   
  Okej dag! Det viktiga nu är att jobba på den mentala biten och verkligen vara lugn. Jag ska även jobba på att kontrollera vänsterbogen. Annars känns det ändå vettigt. Och förresten; nu har vi gjort det! Tränar vi bara vidare så kan vi kanske nå årets mål. :)
   
  Filmerna kommer när jag har tid (troligtvis måndag eftermiddag).


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.