• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Nästan två pullpoängare idag!

  Hon känns himla fräsch nu, Pärlahäst! Red en runda vi inte har ridit på länge (kom på att den går genom skogen, men tog den ändå) och det blev en hel del galopp. Galopp med tryck, storlek och bjudning - mums! Vill ju ha hennes galopp, tja vad ska man säga; större steg/språng och oftare, och det fick jag idag! Hon skrittade även på bra genom kroppen och gick inte och slöade som hon annars gärna gör. Även traven rullade hon på bra. Det var riktigt härligt att få åka på henne idag. Det är såhär jag vill ha henne varje dag! Om jag ska gnälla på något så var hon lite tråkig (stum) i munnen på höger sida, men det andra vägde upp. 1 h 15 min.
  Dags att ta några språng med tanten snart igen.
   
   
  Aleccis och jag tog en vända på stubbåkern. Värmde upp med stigbyglar i skritt och trav, och la därefter upp dem och red utan ett tag. Och nu har jag fått lära mig ännu mer. Varje dag något nytt! Det var så att hon var svårare att "mota" (flyter ju gärna ut med bogarna) när jag inte hade stigbyglarna. Tog inte så lång tid innan jag fattade att jag hamnade i innervikt (<- påhittat ord for sure), nej men jag måste bli starkare i hela min kropp så jag kan hålla rätt position och rida henne mer för ytter. Har ju aldrig lärt mig det från början, så det är en stor omställning. Det gick ändå vettigt, men blev inte helt nöjd. Hon var iaf trevligare i galoppen. Sen tog jag stigbyglarna igen och det gav en bra position eftersom komma-ner-i-sadeln-delen satt kvar och samtidigt fick jag stöd så jag kunde hålla positionen och rida henne bättre = urtrevlig häst! Satan var mjuk och fin hon var i galoppen och båda bogarna var där de skulle. Tog några varv på min nya favvo-övning med större volten två varv, halv liten volt inåt, som u-sväng, och därefter byte, två varv på volten osv. Nackdelen var bara det att min kära häst har lärt sig hur detta fungerar nu och köttar iväg bara jävlar vid varje byte = inte riktigt min tanke. Resten gör hon kanon. (Dvs inte bytet = katastrof!) För att lura henne lite så la jag in småvolter; dvs helt runt istället för halvt ("u-svängarna") och vad hon jobbar runt fint! Det tar sig, så länge jag gör rätt och har koll på min kropp och mina hjälper, och givetvis hennes kropp. Jag tycker det är svårare att mota bogarna i trav, men det kommer väl. Red bara i 45 minuter. Blev förvånad när jag såg hur kort det blev, för det kändes längre. Men jaja, mörkt var det och reflexerna var på för tredje gången denna (sensommar/)höst. Hon var för övrigt väldigt glad och lite väl pigg idag. Passade på att smygöka mest hela tiden och hade sig, men huvudsaken är ju att hon är nöjd, och gick trevligt. :)
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.