• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Många starter i helgen

  Torsdag morgon, och det är snart dags för fjärde och sista skoldagen för den här veckan. Känns himla skönt. Sen blir det helg! Teori, backträning med släp, landsvägskörning och godshantering - det är vad vi sysslar med. Halva utbildningen har gått och det är inte mycket kvar nu. Hipp, hipp!
   
   
  Igår blev det en barbackasväng, lite åt jogginghållet. Lugnt och fint, men givetvis ändå i alla gångarter och det var en så trevlig tur! Kände mig för första gången sedan februari återigen TRYGG på henne barbacka - saknad känsla! Jag är så himla glad över det. Äntligen har det släppt! För att provocera mig så galopperade vi uppför backen där det gick åt helvete den där gången, och sen galopperade vi även förbi ett ställe där hon alltid blir spänd och tycker det är obehagligt så att hon gärna trycker ihop sig och ökar. Båda gångerna gick det bra. Aleccis var mjuk och fin, lyssnade bra och gick inte alls emot handen särskilt mycket, var nog bara i något avbrott har jag för mig. Red dessutom utan nosgrimman (som alltid ändå är lös knäppt), och det var ingen skillnad. För Pärla och Ida gick det också bra. Man sitter där man sitter på Pärla. :)
   
  Idag bli det såklart också ridning. Varje dag, samma, samma, samma. Längtar tills hästarna är klippta för de är så jobbiga nu med all päls. Det är gammal svett, damm, smuts och massa varmt fluff som gör dem väldigt svettiga. Men med tanke på att det är närmare 20 grader vägrar jag ha täcken på dem än, för jag har inte möjlighet att ta av dem när de väl sitter på sen. Så därför väntar jag längre innan jag sätter klippmaskinen i deras pälsar.
   
  Kollade lite på startlistan inför söndag innan och det är inte lite starter alltså! Har startnummer 15, av 51(!) starter, i första klassen och 35, av 37 starter, i andra. Blir nog en ganska lång tävlingsdag. En sak är säker, och det är att jag inte ska glömma att hålla om på linjerna. Måste, måste, måste lära mig att rida henne när hindren dyker upp snabbt efter varandra.
   

  Tävlingen är i Aneby - alltså på samma ställe där vi debuterade lokalt, och på söndag debuterar vi ny höjd. Det var där i Aneby jag trodde vi skulle dö i andra klassen, haha. Önskar inte direkt samma känsla på söndag..!


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.