• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Mål

  Ett mätbart mål blir man sällan nöjd med. Det var vad de sa på LinnochEbba's podcast igår. Ett mätbart mål såsom att man ska gå upp/ner si och så många kilo innan ett visst datum, eller att man vill prestera ett visst resultat på en tävling osv. Det man ser och kan jämföra klart och tydligt - det är ett mätbart mål.
   
  Då tänkte jag på mina mål med Aleccis. Som ni ser i beskrivningen till vänster står det att vårt mål för året är att "rida stadigt på 110-nivå". Är det ett mätbart mål? Jag tycker inte det. Vad är "stadigt"? När vet vi att vi är där? Det är en definitionsfråga.
   
  I mitt huvud är målet lite mer konkret än vad som egentligen står med bokstäver. Jag vill ha kontroll, och det ska kännas bra samt vara rundor jag kan vara i alla fall ganska nöjd med. Vad gäller resultat är det oväsentligt, men jag tycker att skulle vi starta tio starter och åtta av dem ligger på 4-8 fel så kan det vara stadigt. Men när det drar iväg till 12-16 fel osv så är nog rundan inte så bra; varken vad gäller kontroll eller känsla. Stadigt för mig i detta sammanhang är definitivt inte att endast rida 0-felsrundor - det var för mig ett för högt mål att satsa mot.
   
  Nu är det slutet av september, och vi började tävla lokalt i juni med uppehåll i juli, och började starta klubbtävlingar i april. Har vi nått vårt mål för i år? Är vi stadiga på 110-nivå?
   
  Nej. Vi har inte nått målet och vi är inte stadiga när det kommer till tävlingar. Jag kan inte, när jag anmäler mig, går banan eller rider in på banan, "förvänta mig" att vi kommer leverera. Det kan jag inte heller göra i en 100-klass. Så nej, vi är inte "stadiga" på denna nivå än. Men vi närmar oss och vad gäller de senaste resultaten är jag inte det minsta osäker på att vi kommer nå vårt mål! Däremot blir det intressant att se hur hon är att tävla inomhus.
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.