• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Lång tur + vilse = ännu längre tur

  När jag såg Pärla trava ner mot stallet innan så fick jag bara en magkänsla om att hon kanske inte var helt fräsch. Det kanske tog på henne igår? Jag såg inget, men ville inte utmana ödet utan lät henne vila. Hon har ändå gått rätt mycket nu det senaste och visst är det viktigt att hon hålls igång och mår bra, men en förutsättning för att det ska kunna gå är att hon är hel och då måste kroppen hinna med. Så vilodag för Pärla idag.
   
  Aleccis och jag tog en sväng, en lång sväng. Planerat var att ta en längre sväng, men för att vi inte skulle vara borta hela eftermiddagen/kvällen så höll vi ett ganska högt tempo. Aleccis var lite småjobbig för hon var tittig (såklart) och blev då spänd. Men hon gick framåt, förutom vid en plast som hon vände för några gånger. Men det var allt.
   
  Sedan kom vi ifatt två fjordisar som vi tog sällskap med en stund. Därefter fortsatte vi vidare men sedan visade det sig att det inte skulle gå att fullfölja planen. För den hagen vi behöver passera för att ta oss mot hemvägen var fylld med mjölkkor och dem stod vi öppningen och väntade. Hade de varit lite mer utspridda så hade det inte varit några problem, och i vanliga fall är det kvigor där inne och då rider vi igenom ändå. Men idag så kände jag att det var lite överkurs att gå in där och trängas med Aleccis. Hade det varit Pärla hade det varit en annan sak, haha!
   
  Jag kände till en skogsväg mycket längre bort (man måste rida enda bort till stora vägen och följa den lite) men det var länge, länge sedan jag red där. Men vi red vidare och svängde in på skogsvägen. Så långt var det inga problem, men sen kom vi till en korsning där jag inte visste vart vi skulle. Så vi följde en väg, men efter en stund ångrade jag mig och vände, och sen tog vi en annan väg och gjorde likadant. Sen visste jag inte längre vilken av vägarna vi kom ifrån från början? Haha, red runt lite på måfå och funderade. Men kom sen på att det var en (igenväxt) stig vi skulle ta av vid innan korsningen. Sen hittade vi hem och vad glad Aleccis blev när hon kände igen sig sen när vi kom till skogen hemmavid.
   
  Vi fick se en jättefin, fluffig räv och sedan en älg på håll när han stegade iväg. Lika fluffig var den, haha. Åh, de är så himla vackra!
   
  När vi skrittade nerför "himlabacken" gick hon i så snabba steg så jag fick håll! Har aldrig varit med om det i skritt förut! Även om hon inte hade gått något vidare "hårt" pass egentligen (bara långt och i högt tempo) så kändes det i mina ben efteråt. Och det var nog denna hösts första kalla-fötter-dag. Två timmar var vi ute, väldigt exakt.
   
  Efter denna spända tur så sitter det riktigt, riktigt bra med ett genomkörarpass i ridhus imorgon inför P&Jn på söndag.
   
  Benskydden - like a glove ;)
  Nej men ärligt så var jag skeptisk om de verkligen skulle knäppas så jag
  knäppte dem. Kardborrena var jättelånga! Men skulle jag sätta dem
  annorlunda skulle det inte passa i bakkant, så det var nog rätt, trots allt.
   
  Inte mycket trafik på vägen, bara ett par bilar.


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.