• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Ju närmare jag kommer Aleccis, desto längre bort kommer jag från Pärla.

  Det blev mycket hästsnack igår. Två rutinerade "hästfolk" men ändå sååå olika. Olika kunskap, olika mål med hästarna och olika typer av hästar, och ännu mer olika än så. Så otroligt olika, men till viss del med samma frågor, och framför allt; fråga, i singular.
   
  För en gångs skull frågat på ett undrande sätt. Där de vill mig väl och samtidigt förstår vikten för mig. Ja, det handlar om Pärla. Min älskade, fantastiska Pärla. Som jag inte ens kan tänka på i dessa sammanhang utan att det trycker på bakom ögonlocken.
   
  Ni vet vad jag vill. Jag vill ha en fräsch, frisk, hållbar och långlivad gammal fjordtant full av livsglädje. För att behålla henne där hon är idag, så krävs det mycket motion. Det ska hållas igång, det ska planeras och det måste ske. Allt för att hon ska vara fräsch. Sex dagar i veckan är målet, fem är absolut minimum vad jag kräver att hon ska gå. Hon måste.
   
  Det går i omgångar. Det där med hur KUL det är. Ja, hon ger mig glädje. Hon laddar mitt batteri och hon betyder så mycket för mig. Men det är inte alltid kul. Det är en tung häst som måste underhållas i vartannat steg. Det handlar om energi - starta upp maskineriet och hålla det under rullning. När man får igång henne så går hon av sig själv men det är dit man måste komma. Och det är svårt ibland, för det krävs så mycket energi, glädje och tryck. Vi båda två måste vilja framåt.
   
  Det är sådan hon är och så hon fungerar. Hon har alltid gjort, och kommer alltid att göra. Hon är inte "tråkig" att rida, men ibland har man inte den energin till att kräva arbete och då är det lättare att bara ta det lugnt, ut och mysa och släppa alla krav. Det är bra - IBLAND, men inte varje dag. Det är under all kritik! Hon måste anstränga sig för att hållas i någorlunda form. För ett hållbart och långt liv!
   
  Och jag... jag är överklassad. Jag har SVÅRT att rida henne, för hon är så markbunden och kort i stegen. Hon är så annorlunda mot hur jag har lärt mig rida nu. Jag blir bättre och då har jag svårt att rida som tidigare. Och när det inte längre går på samma sätt så är det inte lika lockande att göra det vi gjorde förr. Jag vill och jag saknar det, men man får inte sträva bakåt! Tillbaka till något som jag ville ifrån och som jag har passerat.
   
  Men jag ger inte upp. Pärla ska motioneras. Hon går hårdare galoppass ibland och kravlösa busturer ibland, hoppning, blandat med bakbensfokus i dressyr. Med tanke på åldern och kroppen har hon väldigt bra kondition. Den sitter och hon anstränger sig gärna, men man måste övertala henne först. Sen går hon själv.
   
   
  Jag vet inte vad jag egentligen vill med detta. Medryttare, frågar dem. I teorin, ja. I praktiken, inte så mycket. Jag har höga krav, och det är inte kul att rida någons häst med så höga krav runt, runt i skogen och på grusvägarna i byn. Det är svårt.
   
   
  MEN, finns det intresse så lovar jag att jag är öppen för förslag. Men tills dess;
  JAG GER INTE UPP. Dålig ridning är bättre än ingen ridning. Motion kommer först!
   
  I LOVE YOU
   
   
   


  Kommentarer
  ANGELICA - TATUERAD HÄSTÄGARE

  Så mysiga bilder :D

  2013-10-01 @ 10:24:22 | URL: http://angelchanelle.blogg.se
  Angelica

  Jag förstår dig helt & fullt. Jag har behövt, börja leta efter medryttare åt min pålle eftersom att tiden inte längre räcker till helt längre. Och jag vill ju att han ska må bra = motion. Men jag har så höga krav att det skulle bli svårt för vem som helst att kunna ställa sig till dem.

  Men om jag var du, skulle jag ändå skanna marknaden lite - kanske dyker det trots allt upp någon?

  2013-10-02 @ 17:21:37 | URL: http://angelchanelle.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.