• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Incident i stallet

  Jo, alltså det hände en incident i stallet efter avslutat arbete. Aleccis skakade sig efter ett ganska svettigt pass och då tappade hon fästet (metallskor vs betonggolv) och ramlade omkull! Hon smällde i manken i en "pelare" i fallet och när hon kom upp, vilket inte var några problem, la inte hela vikten på hb. En liten bloddroppe på golvet skvallrade om ett litet sår på kotan. Stackars häst! :(
   
  Får se nu snart när det vankas kvällsmat hur det ser ut. Hoppas verkligen inte det blev något värre än just ett ytligt sår. Men det kan ju ändå svullna lite i början. Hon var ohalt när hon gick upp till stallet strax efteråt. Jag lindade båda bakbenen för att dels ge stöd till höger, men även vänster om hon trots allt är halt och överbelastar vänster. Hoppas på det bästa! Det såg allt lite otäckt ut, men cool som hon är så var hon lugn genom hela händelsen. Efteråt visade hon med kroppspråket att hon hade ont.
   
  Jag är bara sååå glad att jag nästan aldrig har hästarna uppbundna och att "uppställningsplatsen" ändå är så bred som den är. Det var ingen risk att hon skulle fastna i alla fall. Lite tur i oturen kanske? Jag har aldrig varit med om något liknande, men visst är det halt på betonggolvet.
   
   


  Kommentarer
  Emma

  Betonggolv är halt ja, fråga Nicke, han ramlade en gång på väg in i boxen efter att jag hade spolat honom. Frambenen inne i boxen och bakbenen utanför slog i ryggen där boxen öppnas och slog undan benen för mig så jag satte mig jämte haha, ibland skulle man ha filmkamera alltså :')
  Hoppas det inte blir något krångel utan att hon ser ut som vanligt imorgon! :)

  2013-09-25 @ 21:10:28 | URL: http://xoffbeat.blogg.se/


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.