• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Hopplektion

  Efter tre mindre bra riddagar tillsammans med Aleccis kändes det himla bra med en bra träning!
   
  Vi hoppade en kombination med fyra räcken med ett språng emellan samt bom före och mellan varje hinder - så det kändes lite som studs innan hindren kom upp några hål. Hon var över förväntan där inne! Väntade ändå bättre än jag trodde, rusade alltså inte och det flöt på bra. Någon gång kom jag i för dålig rytm och tempo in, men annars gick det som sagt bra.
   
  Fokus var sits och position idag och det kom naturligt. Jag tänkte på att "föra fram" skänklarna och att absolut inte hålla balansen i tyglarna, och jag "fick" inte heller ge eftergift utan skulle hålla ett mjukt stöd genom hela serien. Även det gick himla bra. En vettig sits tackar jag för, tacktack!
   
  Vi hoppade även tre hinder; räcke - fyra språng - oxer - fyra språng - räcke och det gick sådär. Eller det gick ändå bättre än jag trodde, men någon gång råkade det bli tre och sista gången blev det rätt ful ridning för jag SKULLE ha in fyra till vilket pris liksom, och eftersom det var oxer i mitten så fick jag problem att få tillbaka henne. Men överlag var det helt okej!
   
  Sedan satte vi ihop dem och gjorde ett byte på diagonalen (#¤&%¤ varför ska det vara så svårt att göra ett vanligt, enkelt galoppombyte för, med ALLA benen, haha?) och så avslutade vi "banan" med en oxer där vi skulle komma i en lite mjuk båge. Det gick, men jag vill gärna plocka ner henne för mycket när jag väl får tillbaka henne. Det samma gällde inför bytet med. Så bättring där!
   
  Jag har problem dels mellan hindren, som vi har jobbar med hela tiden och fortsätter göra det ungefär varje gång vi hoppar. Men något annat jag har svårt för är att tro på MIG. Jag måste lita på att jag kan. För det kan jag! Så fort det blir lite tekniskt så tror jag inte att det ska gå, men gång på gång bevisar vi motsatsen eftersom det går.
   
  Lasse sa återigen vilken otrolig skillnad det har blivit, och jag håller med. Det är skillnad att sitta på henne också, och vad min ridning har förbättras - även om det fortfarande är långt kvar!
   
  Alltså... provridnigen, haha!
   


  Kommentarer
  Emma

  Jag tycker det är lättare med "tekninska" saker serier osv för då kan det för oss inte bli lika fel som om det bara står en lite större oxer på en långsida då litar jag inte på mitt omdöme och tycker det är bäst att galoppera för sakta och ta hundra förhållningar helst haha.
  Skönt att det gick bra iaf! Bara att traggla på ju ;) När blir nästa tävling?

  Svar: Men det gäller ju att komma rätt in där med :P Saker som serier och sådant tycker jag bara är kul, men när det är bågar och annat där det ska in x antal språng osv, alltså tekniskt på det sättet, tycker jag är svårast och det är ju just med tanke på att jag har problem mellan hindren med Aleccis. :)

  Men hur kommer det sig att du bromsar Nicke? Han har väl inte så mycket fart att ta av från början? ;) Nästa tävling blir nu på söndag, i Aneby. Därefter hoppas jag kunna åka till Bratteborg. Det kan vara samma tävling som jag såg att du hade bokat in :)
  vinna.blogg.se

  2013-09-04 @ 08:00:16 | URL: http://xoffbeat.blogg.se/
  Lina Ericson Stahlin

  Älskar din header, den utstrålar så mycket power och glädje! :)

  2013-09-04 @ 14:36:25 | URL: http://linaes.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.