• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Helt slut

  Det blev en väldigt lång dag igår. Gjorde massor, men samtidigt ingenting och kom aldrig ifrån stallet kändes det som. Åkte ut vid fyra och var inne vid halv tio UTAN att rida. Hann inte det. Istället blev det klippning av först Pärla, och därefter Aleccis.
   
  Jag började med den lilla maskinen jag har. Konstigt nog så accepterade hon den i början. Observera "i början", sen blev hon sig själv igen. Tog ändå ganska mycket med den, runt frambenen, bogen, lite på halsen, längs manen och så nära huvudet det gick (blir alltid så himla fult vid huvudet. Hästapållen kan ju inte bete sig ^^) Bytte därefter till den stora maskinen och då började cirkusen på riktigt. Men som vanligt var det inga problem vid sadelläget ungefär och bakåt. Eller jo, ett litet men åååh så störande, problem uppkom. Skären var helkassa och jag visste inte om det fanns nyslipade så jag körde med den där och den bråkade, bråkade och bråkade ännu mer. Den liksom bara och tuggar och det händer inget. Hon var ändå klart efter närmare två timmar.
   
  Stora respektive lilla maskinen. Den lilla kommer från Clas Ohlsson och kostar en knapp tusenlapp - värd det!
   
   
   
  före - efter
   
   
  Aleccis däremot är helt tvärtom att klippa - så underbar! Hon ställde sig självmant vid ett av fönstren och jag lät henne stå där - helt och hållet lös och inte ens så de brukar stå när jag gör ordning dem för ridning. Sen stod hon där och jag började köra. Det blev inte så stor skillnad, mest bara grått och randigt, och eftersom det började skymma så hämtade jag arbetslampan och då blev jag rejält bländad och missade av den anledningen i stället. Det var förresten här jag byte skär, för ja, det fanns (som tur var men varför i hela friden kollade jag inte upp det tidigare?!). Aleccis stod som sagt som ett ljus hela tiden. Det enda hon tycker är lite obehagligt är när det vibrerar (maskinen vibrerar ganska kraftigt) på ryggraden, då sänker hon den lite men det är allt. Men däremot råkade jag nypa henne i ett av vecken innanför frambenen. Var absolut inte meningen och det är ju just det jag är så himla rädd för att göra! Märkte det inte ens själv då hon inte gjorde något eller så, men när jag fortsatte på andra benet såg jag en liten, liten mörkröd droppe. Fick väldigt dåligt samvete då, och vågade inte köra med den stora där längre pga alla veck. Klippte klart henne och avslutade med den lilla där vid vecken för den kan man inte nypa/klippa hästen i skinnet med. Aleccis tog inte en timme att klippa och det var ändå en långsam klippning.
   
  Det var inte lätt att fota i det skarpa skenet, men bättre än inget.
   

   
   
  Det märks att jag inte är van att klippa för det blev väldigt "hattigt" och jag tar "lite här och lite där"  = skitfult resultat! Men nu är det i alla fall gjort och de fick på sig ett varsitt nytt täcke vilket alltid är lite extra kul (inte täckesdelen men att det är nytt) för då känns det lite fräschare :)
   
  Det var riktigt synd att det gröna täcket inte fanns i Pärlas storlek för den färgen hade gjort sig bra på henne, men nu är jag inte "sån" egentligen. Det var mest när jag såg det som jag direkt tänkte på Pärla. Det passade helt okej även på Aleccis.

  Så Pärla fick det som fanns i 135 (det var rätt utplockat) och det var det här - ganska tråkigt i mörk, mörk blå men det duger ju också.
   
  Det tog sin lilla tid att plocka in allt och fixa och dona, så som sagt hann jag inte rida även om jag hade tänkt det. Jag var helt slut sen när jag äntligen kom hem och kunde börja laga mat. Men det bästa av allt är såklart att det är jätteskönt att ha det gjort! Inga fler dyblöta svettpass i fet vinterpäls! :)


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.