• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Hästeriet

  Pärla och jag körde westernvarianten igår. Vi blandar lite western och engelsk ridning och hon är så grym! Men ibland tar hon kommandot och "förstår inte" eftersom hon hellre röstar för något annat. Dvs inte stå still och prata och försöka vända lite smått när vi gör halt. Men annars fungerar det bra! Nu rids hon även hårdare på detta sätt än tidigare, och vi var ute i 1 h 15 min.
   
  Aleccis gick bara ett kortkortpass i byn på 45 minuter. Lite lagom sådär att bara komma ut och rulla (dock lite väl fort) efter tävling och vilodag. Men vad den hästen är lycklig! Det gör det roligt att rida henne, även om hon varken är särskilt välriden eller lydig mer än det hon måste lyssna på av säkerhet, ungefär.
   
   
  Idag red jag dressyr med Pärlis. Eller ja, tanken var det iaf. Var väl bara en trav ungefär som jag är nöjd med, det andra var inget vidare. Men jag är svårmotiverad ibland och har inte jag energin så har inte hon. Hon rör på sig, men det är inte mer än så. Men som vanligt är hon nöjd oavsett vad man gör eller inte gör. Det är så mysigt med den hästen; alltid mjuk blick och nöjd med tillvaron. "Öppen för förslag" kan man säga. Vi tog svängen bredvid stora vägen och sen asfalten en ganska bra bit. 1 h 15 min.
   
  Aleccis och jag red på stubbåkern idag. Det är verkligen lycka för henne. Har aldrig ridit en häst som är så himla glad över att få springa i krusidueller som hon är. Vi började skritta fram och sen gjorde vi (försökte) bakdelsvändningar. Detta för att jag vill ha henne mer på baken när vi vänder i galopp sen. Men hon gjorde dem skitdåligt! I ena varvet var det mindre dåligt än det andra, men det var fortfarande dåligt. Hon var mest som en propeller; följde med lika mycket med bak som jag vände henne fram. Övergick till trav sedan. Volter bland annat. Både med och utan stigbyglar. Volter även i galopp först utan stigbyglar och sedan med. Därefter vände vi runt lite, men utan att byta galopp eftersom hon lärde det av sig själv och rusade iväg. Därför höll vi oss på en liten rektangel och behöll galoppen. Det gick bättre i ena varvet där hon var med mig hela tiden, och gjorde fina vändningar, men i andra varvet flöt hon ut lite. Men det tar sig, även om man hela tiden måste "börja om" varje pass. Det positiva är att vi hela tiden får börja längre "fram" än tidigare och det känns givetvis bra.
   
  Haha, den är så fruktansvärt ful den här bilden, men jag kan ändå inte låta bli att tycka om den!
   


  Kommentarer
  Emma

  45 minuter är ett normalt pass för mig kul att det är kortkort för dig, så olika det kan va ;) Låter som att bakdelsvändningarna hade varit sevärda haha :D

  2013-09-25 @ 21:07:32 | URL: http://xoffbeat.blogg.se/


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.