• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Galoppintervaller och "lydnadsjogg"

  Galoppintervaller med Pärlahäst! Gick inte ut stenhårt, men hon blev rätt trött ändå efteråt. Stackarn, haha. Men ska hon bli finare i kroppen så är det bara att jobba på! Efter en och en halv timme så var hon häst igen. ;)
   
  Bilden är tagen strax efter motionen = trött häst!

  Aleccis tog jag ut på en tur med klart mindre tempo. Vi tränade på övergångar och avbrott. När jag lyckades koncentrera mig och hon var genomlugn så gick det toppen! Men så fort någon av oss tappar fokus eller blir för på (<- gissa vem) så blev det dragkamp och det är då vi tränar upp den där fula underhalsen istället. Nej men ärligt talat så gick det bra idag! Det var någon gång ibland som det inte blev önskat direkt, men då gjorde vi om. Sista biten (hemväg) är ingen höjdare att träna på "lugn häst som ska vänta" osv, för där är hon alltid taggadsomtusan. Men det har redan blivit sååå mycket bättre och det är riktigt kul.
   
  Jag fokuserade även på att rida lätt RÄTT- och det mina damer och herrar är så sjukt svårt! Snacka om att jag hade hundra saker att tänka på, därav att jag rätt som det var glömde någon av sakerna. Men tja, ett vettigt pass! Tanken är att rida liknande imorgon (lugnt, med övergångar och avbrott alltså) och så får vi se om det blir en vettig uppladdning inför tävlingen på söndag. Risken finns dock att det inte leder till galopp i dåligt tempo på banan, men det ska jag försöka undvika. Olika ridning, på olika ställen och det är jag som bestämmer - är tanken.


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.