• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Fortsätter fundera

  Det är helt sjukt vad jag velar. Jag vill så gärna åka på tävlingen på söndag. Vill, vill, vill! Men samtidigt vet jag att det inte kommer bli några bättre resultat förrän jag har koll på vänsterbogen. Men ändå så krävs det att vi får mer rutin vad gäller tävling överlag; framridning, framhoppning, banan - det ska vara lugnt och noggrant. Sådant kan man träna på ändå. Som den optimist jag är så går jag hela tiden och hoppas och tror att det ger något ändå. Oavsett resultat och till viss del känsla. Men jag vet inte. Ärligt talat ser jag inte vad jag förlorar på att åka?
   
  Jag har tänkt att hoppa en gång innan helgen, oavsett om det blir tävling eller inte. Och då ska jag känna efter mer på en högerbåge, även vanlig linje och så ska jag bannemej lära mig att landa i rätt galopp. Det är lite av en del i problemet; skjuter jag ut henne så hon landar i vänster galopp på en högerbåge så är det helkört. Men om vi landar i höger har vi större chans att komma vidare. Ja, det är ett kortsiktigt mål att ta oss över hindret - men när vi nå det kortsiktiga är vi en bit på väg vad gäller det långsiktiga också. Det handlar så mycket om lydnad.
   
  Värst vad jag tjatar om dessa högerbågar, men det är ju i stort sett nästan bara det som ställer till det just nu. Ibland även linjer fortfarande, men resten är ändå okej.
   
  Jag ska fortsätta fundera och så får vi se hur det blir. Hade ju även varit spännande att se hur hon reagerar på en lite mindre bana - inte "mindre" som i liten, utan "mindre" som i lite mindre än de andra vi har startat på. För snart kommer inomhussäsongen och det blir inte lätt!  Kommentarer
  Henny Vinlöf - blogg om hästar på olika nivåer!

  Se inte alla högersvänger och vänsterbog som ett förstort problem bara, det blir svårt att ta sig ur det då! =)

  Blicka framåt, tänk på vad ni behöver träna på, men se även vart problemet kommer ifrån. Varför skjuter hon ut vänsterbog?, ibland är det en så liten sak som gör ett jätteproblem :)

  2013-09-13 @ 21:31:25 | URL: http://hennyvinlof.blogg.se/


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.