• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Filmer från pay & jumpen

  Här är våra rundor från igår. Kolla vad lugn hon har blivit! Är som sagt mer nöjd över första rundan än andra, förutom det hemska försök till, och därefter lyckade, bytet efter första hindret. Jag stör mig på hur jag skjuter henne i sidled och det är jättejättesvårt att "bara räta upp mig och sitta mitt på hästen". Känslan var bra i båda rundorna och det känns verkligen så himla, himla bra just nu! :)
   
  Och så låtsas vi att vi inte ser att lindan hb har kanat ner. Hemsk människa det måste ha varit som lindade det benet... -.-' Jag hade inte en aning om det, och antagligen la ingen annan heller märke till det eftersom ingen sa något. Snäll häst som bara tuffar på ändå!
   
   
   
  Fick även återberättat för mig att det hade pratats om oss på ena läktaren. Tydligen något i stil med att "det såg mycket bättre nu". Antingen kan man vända det som att vi sög innan, men eftersom vi gjorde det (mest jag) så tar jag det som en komplimang istället!


  Kommentarer
  Henny =)

  Hmm, jag skulle vilja säga att en utskjutande vänsterbog

  Oftast tror man att man måste traggla i ena varvet för att bota ett problem på ena sidan.
  Jag tror det kan bero på att vänster bak är lite svagare (nu vet jag ju inte om det är så..)
  Men om man upplever att i vänster varv, har hon i så fall svårt för att ta i tillräckligt och "böja upp" med vänsterbak på böjt spår. En bra aktion i inner bak ger oftast en eftergiven innersida, ett stöd på ytter och bog på plats. I galoppen gissar jag även på att hon "rätar ut" innersidan, faller in lite grann med bogen och skjuter ut högerbak.

  I höger varv däremot, tror jag att hon upplevs eftergiven i innersidan, men att hon inte är det haha.
  Hon fuskar lite med att "kolla vad duktig jag är och ställer mig inåt", men att det bara är ett sätt att undvika att jobba rätt.
  Här tror jag hon lätt faller ut till vänster, ger ett oärligt stöd i vänstertygeln, lägger huvudet lite på sned och inte är eftergiven helt och hållet i högersida.

  För att få fatt på en bog tycker jag att man ska tänka på 2 saker. Om vänsterbog är ytterst, alltså i högervarv, ska man först fokusera på att göra henne eftergiven runt höger skänkel (alltså aktivera höger bak mer), och därefter få henne att ta i mer med vänster bak och rida henne fram till yttertygel.
  I vänstervarv när bogen är innerst, jobba mycket med att få innerbak (vänster) aktiverat och att hon sätter under sig med det tillräckligt, så att hon lättar i vänstertygel och slappnar av i musklerna runt vänster bog, och på så sätt ger ett mera ärligt stöd i handen.


  Förlåt för en halv roman, men du undrade vad jag trodde problemet kom ifrån och såhär brukar vara en bra lösning!
  Sen är ju det jättesvårt när man aldrig sett hästen jobbas på backen, men jag tycker nästan alla problem kommer från olika styrkor i bakbenen.  Ja, det är vår egna paddock och den är verkligen guld värd!! :D

  2013-09-30 @ 22:14:35 | URL: http://hennyvinlof.blogg.se
  Emma

  Jättefint ju! Tror det kommer passa er bra att köra på nu inomhus så ni måste bromsa upp lite båda två, sålänge det blir lagom mycket broms passar det nog er båda, så är ni redo för 120 sen när utomhussäsongen kommer :)

  2013-09-30 @ 23:19:07 | URL: http://xoffbeat.blogg.se/


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.