• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Det vill inte ut! (och så blev det musik istället)

  Jag trivs inte här just nu. Tycker det är urkasst och genomtråkigt. Aldrig något nytt, kul eller annorlunda - bara dagens jävla ridning. Jag skriver det för min skull, men det är inte roligt när det inte finns något annat att bläddra igenom.
   
  Det är så störande. För jag har hur mycket som helst på lager att skriva om. Men så fort jag hamnar vid min dator så är allt som bortblåst? Jag minns ingenting av det jag kom på under dagen och så är det inte EN gång; utan hela, hela tiden. Det blir inte bra att krysta, så det ska jag försöka låta bli att göra.
   
  För ovanlighetens skull kan vi gå igenom lite musik. Vad lyssnar jag på? Vad lyssnar jag inte på? När höjer jag och när byter jag kanal?
   
  På radion i bilen på väg till skolan går rix fm. På eftermiddagen går Christer i p3. Finns det inget vettigt någonstans försöker jag få in rockklassiker. I lastbilen (om man kör någon med radio) så går oftast "det man lyckas ställa in", dvs det är inte så himla noga utan huvudsaken är att det är något. I den vi har kört mest är rockklassiker förinställt och då spelas det.
   
  Jag gillar musik av väldigt olika genrar. Här om dagen fick jag flashbacks när jag fick igång en gammal spellista på spotify, och senast idag hörde jag en låt med saknade Linkin Park. Generellt gillar jag rock, inte för klen men inte för brutal heller. Lagom. Man ska höra vad de sjunger (även att jag typ aldrig lyssnar på texten), men det ska inte vara wananbe-hårt och så är det bara klent tjafs.
   
   Play och sen 0:27 och framåt = VACKERT!
   
  Ja, nu för tiden går Nomys musik varm, blandat med allt möjligt.
   
  Förr var det bland annat Linkin Park:
   
   
   
  Började bläddra genom gamla favoriter och de är fortfarande så himla bra! Jag blev nästan rörd nu när jag sitter här då jag minns många gånger när jag började träffa min sambo så gick många av de låtarna i hans bilar. De är så himla bra, och jag blev lite förälskad på nytt nu när jag lyssnar på dem igen, haha! Men jag kan inte hålla på och lägga upp alla goa favoriter för då skulle det spåra totalt - MEN jag bara måste ha med denna. Den är en av de allra, allra bästa. Leave out all the rest. FAN va fin den låten är. Lyssna!
   
   
   
   Förutom linkin park fanns det även lite inslag av Eminem och lite simple plan. Ett tag även fall out boy. Det blandades även med volbeat och på min första egenbrända cd kunde man även hitta:
   
   
   
  och t ex Volbeat. Även sådant här spelades ibland:
   
   
  Sen har vi de gamla hederliga urgoa (men så dåliga!) fjortislåtarna som liksom aldrig blir gamla eller tappar stinget - de flyr bara ner till nästa generation. Nu snackar vi: (detta är ändå en MILD låt, som knappt räknas. Jag vet inte om jag borde bädda in de "riktiga" låtarna, hahaha. Kan ju finnas dem som tar illa upp, ähähä).
   
   
   
  Här har vi något mer rumsrent som har spelats i omgångar:
   
   
   
   Tidigare år har även E-type och Markoolio funnits med i bilden, och Uggla. (Och givetvis Björn Rosenström - som fortfarande är med på ett hörn.) Men då är vi snart nere på blöja och napp-tiden.
   
   
  Om vi ska hoppa till 2013 så föredrar jag alltså Nomy, men även helt nytt och fräsch; sådant som går på radion ibland när det blir jackpot - som dessa:
   
   
   
   Två låtar med artister jag egentligen inte helt har fastnat för, men dessa låtar är BRA.
   
   
   
   
   
   Det är mest manliga artister som faller mig i smaken, men det finns en kvinna som har guld i munnen, kan man säga. Jag gillar nästan all musik av Rihanna, och något som man kan bli förvånad av är att jag även gillar dessa låtar (inte "min stil" egentligen, men de är himla goa sommarlåtar):
   
   
   
   
   
  Sen har vi två goa billåtar, varav den andra fann jag så sent som igår. Baaaaaaaas is the shit.
   
   
   
   
   
  Nu har jag bjudit på lite smakprov av vad jag har lyssnat på och även lyssnar på. Allt möjligt, verkligen men ändå lite åt ett och samma "håll" för det mesta.
   
  Sen finns det framför allt EN artist som jag inte klarar av. Inte alls. Inte över huvud taget. Inte ens lite! Jag snackar om Robyn. Börjar radon "bjuda" på hennes toner så byter jag kanal, skruvar ner volymen eller så spelar jag från mobilen ett tag. Jag sitter med andra ord hellre och bara glor och lyssnar på bilen än att höra den plågan - men det är jag det. Det finns lite annat som jag inte heller är så förtjust i, men jag kommer inte på fler exempel såhär på rak arm.
   
  Förutom detta så har vi en viss "stil" på musik som jag inte har givit ett enda exempel på - men jag ÄLSKAR tragisk musik. Inte som den sorgligaste låten jag vet (the show must go on - qween <- så himla, himla bra låt!), utan mer "nästan-så-rösten-spricker-och-tårarna-börjar-spruta"-tragisk. Lite åt what's the point (kom inte på något bättre förslag) och here without you (smörigt, ja lite och det var dåliga exempel men det ska vara så den som sjunger nästan bryter ihop. Det är vackert.) men även:
    
   
   
   
  Nu har detta eskalerat totalt och jag känner att det är dags att avsluta här för annars blir det bara ännu längre. Såatteäääh... Men så ligger det alltså till i mina öron!


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.