• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Älskade hästar - vad hade man gjort utan dem?

  Jag vaknade upp i morse, och från första andetaget visade det sig att hela min dag skulle bli skit. En ren skitdag. Sämre än många andra dåliga dagar. När jag kom hem la jag mig och sov en stund, men inte ens det hjälpte. Humöret var inte min kompis. Inte ens stallet lockade. Hade egentligen mest bara velat slå mig ner i soffan, slötitta serier och bara dega... Men sådant tål inte mitt samvete, så ytterst tveksamt styrde jag kosan mot stallet.

  Och vad möts man av där ute? Världens mysigaste, gladaste och mest tröstfulla kamrater. Det är hästarnas magi. De bara finns där och helt plötsligt styrs humöret från djupaste dal till högsta bergstopp - som att vända på en hand.

  Hela dagen blev lättare. Alla tråkigheter jag både mötts av men även själv varit en del av blir som bortblåsta och det är som att vakna upp på nytt, till en ny dag. Fri från fördomar och allt annat än långsint.

  Jag har dem att tacka för mycket. (Inte ens att ramla av Aleccis förstörde dagen sen.)

  Här har vi anledningen till varför man alltid borde börja dagen med stalltid och ridning. Skola, jobb och annat borde vara eftermiddagsgöra :)

   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.