• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Aleccis + havre = ?

  Jag ska börja fodra Aleccis med havre... Det kan bli spännande, eller så blir det inte någon skillnad alls. - Med start idag! (Måtte hon hålla sig i skinnet..! Är ju tävling på söndag igen ;) - och jag har fullt sjå som det är!) Det är helt enkelt så att hon ska ha mer foder än Pärla och då ska jag prova vad det finns för olika varianter och se vad som händer/om det fungerar osv. De stödfodras redan med grovfoder, men jag vill ge henne ytterligare lite mer utöver det.
   Den här årstiden är absolut värst med att ha två så olika hästar tillsammans och i just lösdrift. Det är svårt att ge dem rätt mängd mat; Aleccis behöver mer mat än Pärla, och det är inte direkt "Ge fan i maten, Pärla" som räcker här inte. Men nu ska jag alltså prova att se vad som händer när Aleccis får kraftfoder + havre och givetvis grovfodret jag nämnde tidigare.
   Såhär är hullet på henne just nu. Hon är inte mager, men det går lätt neråt vid denna årstid. Så vi provar lite för att se vad som händer. Det "värsta" som kan hända är typ att hon blir lite extra glad bara ;) Nej, men det är allmänt känt att det är lättare att hålla vikten (för alla) än att fodra upp/försöka gå ner i vikt (vill inte skriva ordet banta för det ska inte förknippas med hästar).
   
   


  Kommentarer
  Sara

  Ett litet tips :) Prova att ge henne linfröolja. Det hälper dem att gå upp/hålla hullet.

  Svar: Har kollat lite på det alternativet :) Avvaktar lite ytterligare, men ska ha det i bakhuvudet. Tack för tipset!
  vinna.blogg.se

  2013-09-17 @ 16:31:12


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.