• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Vänster galopp också, tack!

  Jao, red ju med medryttar-Ida idag. Tog ett tag för mig att komma ut för jag är världens lataste människa, men sen så! Kom iväg precis när det blev mörkt och började rida i skogen, red sedan runt i byn två varv plus en sväng bortåt och tillbaka.
   
  Aleccis var pigg. Hon stod på mycket och låg en del i handen. Skrittade och travade innan vi tog första galoppen. Valde höger. Tog vänster uppför en mindre backe och därefter höger igen. Så långt inget konstigt. Försökte få henne att rulla någorlunda med lika stora steg med både fram och bakänden (blir lite kort framtill ibland). Därefter tog vi vänster galopp lite längre än första gången och då kände jag hur hon blev obalanserad till viss del och snart kom ett byte. Bytte tillbaka till vänster, men hon gick bara där ett hundratal meter innan hon bytte igen.
   
  Sen blev det vänsterfokus. Rullade ett tag i vänster igen och kände då hur jag tappade ut hennes bakdel åt höger och det var då hon snart ville göra ett byte på egen hand. Så satt till och motade som tusan på vänstersidan och så låg hon på riktigt bra i vänstern, skönt! Rullade tillbaka mot byn i vänster, och vidare en bit hemåt. Därefter trav och sedan höger galopp uppför en backe, avtravning och avskrittning. Inte världens mest avancerade ritt direkt, men kändes ändå bra att hitta ett nytt "problem" och genast komma på vad som hände och hur man löser det, samt även lösa det. Hon var lugnare och mindre spänd än hon brukar vara, även om hon var på mycket i början - så jag är nöjd!
   
  För Ida och Pärla gick det väl också bra, antar jag, haha. Nej då men idag lyckades jag hålla fokus på min del istället för att titta på de andra hela tiden. Vi var ute en timma, och båda hästarna var svettiga. Aleccis mest för hon svettas som en blöt disktrasa som man vrider ur japp.
   
  Pusspådaj!


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.