• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Vaccinering och uttagen vilodag

  Jag skrev häromdagen hur jag gillar att ha vilodagar "innestående" som jag sedan kan plocka ut när det passar bättre. Igår var ett perfekt sådant tillfälle!
   
  Aleccis vaccinering höll på att gå ut och för att det skulle klaffa med tävlingar (och träningen) så hade vi ungefär bara en halv vecka på oss att vaccinera henne. Veterinären kunde ställa upp med kort varsel och igår fick Aleccis sin spruta; perfekt timing!
   
  Jag är inte så mesig med hästaran vad gäller vaccinering; visst de ska gå lugnare men man måste inte ställa av dem helt om man inte vill det. Jag brukar ändå rida dem i alla gångarter, men de får absolut inte bli flåsiga/svettiga och eftersom mina hästar jag alltid har haft i stort sett alltid varit i bra kondition så blir de inte svettiga eller flåsiga av att komma ut och röra sig lite.
   
  Men igår passade det som sagt bra med en vilodag helt och hållet och då kan alla inblandade ha gott samvete!
   
  Tanken är nu då givetvis att hon går lugnare, och nästa gång vi ska ut är på P&Jen som SBHS anordnar (i Bråtåkra) nästa lördag. Då blir det två 1m-starter för att få lite förhoppningsvis bra språng i kroppen inomhus inför novembertävlingarna som jag för övrigt ser fram emot jättemycket!
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.