• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Torrt höstväder

  Idag var det desto torrare höstväder - helt okej faktiskt. Jag red Pärla i byn och även fram och tillbaka på en skogsväg. Först skritt och trav, därefter rullade på i galopp. Efter att ha skrittat nedför en backe så gjorde vi rejäla tempoväxlingar i galopp. Det märks att det har gjort skillnad med mycket skrittfattningar för hon är starkare i galoppen och blir inte lika lätt fyrtaktig. (y) Därefter rullade vi återigen på igen i galopp. Skapligt tempo. Hon var lite sådär för skänkeln, och jag hade svårt att få henne att verkligen bjuda till ordentligt framåt, men det dög. Avslutade sedan med trav väldigt lång och låg och sedan samma i galopp; riktigt lång och låg uppför en backe, sedan trav igen. Hon var egentligen mer på dressyrhumör och visst var hon relativt fin, men hade jag krävt lite dressyrarbete hade jag nog haft en riktigt, riktigt fin Pärlahäst. Vi var ute i 55 minuter och det var ett tag sedan hon var såå svettig som hon blev idag.
   
  Gammal bild i urusel kvalité - men den blicken. Det stavas: B-U-S (eller dumheter på gång).
   
   
  Därefter tog jag ut Aleccis på en sväng. Tanken var att inte så hårt, utan känna lite, försöka få henne lite mjuk och lyhörd och gärna lugn och fin. Jag ville verkligen inte ha henne så svettig inför imorgon då det inte är någon höjdare med varken torkat svett eller gegga, och definitivt inte båda två. Men så glömde jag nog bort att det var Aleccis jag tänkte rida. Hon blir så gott som alltid helt genomsvett, från topp till tå. Även idag. Hon började med att vara spänd som en fiolsträng... Var "tvungen" att rida ner på en äng och kräva lite voltarbete för gillar inte när hon är så spänd och tittig. På ängen blev hon fin efter ett varv. Cool, trots starkt trafikerad väg ganska nära. Tog bara några varv i trav och galopp i båda varven då det inte var tanken att rida där. Red vidare. Spänd häst igen. Red in på LP och kände på henne där. Fin igen. Så är ändå nöjd med henne, även om jag vill att hon alltid ska vara lugn och avslappnad. Det kan ju inte vara nyttigt att spänna sig så pass hela tiden som hon gör i byn.
   
  Jag smög även in ett par galoppombyten för att försöka få in det mer i vardagen så att hon slutar göra en grej av det. Det är ju verkligen något som triggar och stressar henne, men idag var det ändå godkänt! Kul att det, även om de är små, men i alla fall att det blir framsteg. Även vi red i 55 minuter.
   
  Bild från förra året innan jag klippte även bakdelen.


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.