• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Todays

  Åkte i westernsadeln på Pärlhästen. Repgrimma runt huvudet och tyglar att hålla i, lösa sådana. Vi kom överens nästan hela tiden. Ja, alltså hon fungerar ju kanon på detta så länge hon inte har några andra alternativ. Men idag reagerade hon på skräp (+ röda större påsar som jag antar att hon har svårt att uppfatta) utanför ett hus de renoverar och så drog hon ner i full fart på ängen bredvid. Inte så lätt att göra något där inte... Tog några försök innan hon löd mig och vi traskade förbi huset PÅ VÄGEN, haha. Men utöver det var hon finfin! Skummig i munnen dessutom, inte illa helt utan något att suga på. :) Turen tog 55 minuter.
   
  Tänkte därefter ta några skutt över skogshindren med Aleccis inför P&Jn på lördag. Hon var asajobbig i början. Så sjukt spänd och tittig. Red runt i byn som uppvärmning. Tog sedan några vart på en volt på en grusplätt för att kunna kräva lite uppmärksamhet. Var tvungen att rida med rätt mycket både skänkel och hand för annars skyggade hon för något. Störande. Tog sedan galopp uppför alla backarna hemåt (händer nästan aldrig eftersom vi av logisk anledning måste skritta där (fram/av) i vanliga fall), och när vi svängde in i skogen bara släppte allt. Hon blev SÅ FIN! Mjuk, lyssnade kanon och hade alltså uppmärksamheten på mig. Det finns ju mycket mindre saker att kolla på där inne, så då dög jag.
   
  När vi väl började hoppa så var hon förvånansvärt reglerbar. Jag har ju varit tvungen att flytta ett hinder och gjorde det lite på måfå. Mätte idag och kom fram till att vi SKA ha in tre korta där mellan, därefter vidare på kombination på relativt normalt avstånd när det är räcke-räcke ("pinne-pinne" höhö). Jag fick henne att gå på tre varenda gång! Men ibland var de inte helt jämna dock. En gång tappade jag stigbygeln efteråt då jag trampade ner och det var blött (halt) och halkade ur. Sånt får inte hända för då drar hästen på i frivilligt tempo, fast hon gjorde det lite "finare" idag och smög iväg, haha. Efter att vi tog dem, så la jag upp en pinne till så det blev en oxer i slutet/början beroende på vilket håll man kom ifrån och eftersom denna pinne åkte upp inte i utkanten av kombin utan i, så blev det genast kort där inne med. Perfekt att prova! Men det var inga problem idag! Vi red en timme.
   
  Problemet som uppkom var att hon gick "upp" när jag ville hålla henne, dvs det blev lite studsigt och som bekant har jag jättesvårt för att "mjukna" och följa med i knäna. Jag liksom spänner dem och har svårt att vara följsam och studsar mer "ovanpå" istället för "med". Hua, vad mycket citationstecken det blev i detta avsnitt, haha.
   
  Men alltså, jag är nöjd med hästen! Blir spännande på lördag då hon är sjukt pigg för tillfället. (Sparad energi från vaccinations-rida-lugnt-barbacka-dagarna japp.)
   

  Inga höjder då det inte går att få eländet att balansera och dessutom finns det ingen anledning att hoppa högre när förutsättningarna är som de är. Men de längst bort härifrån ligger på omkring 80 cm och oxern är metern hög som högst.


  Kommentarer
  Emma

  Tycker det är riktigt fina kreativa hinder :)

  Svar: Askreativa, ohyeah. (y) Oerhört smidiga också när det regnar och de kanar av och när stubbarna förfaller och inte kan hålla balansen. Yes, kottar och dylikt pressas in som säkerhetsåtgärd. Fan, ge mig ridhus, ridbana och riktiga hinder tack! :)
  vinna.blogg.se

  2013-10-24 @ 22:40:02 | URL: http://xoffbeat.blogg.se/


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.