• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Tillfälligheten

  Det kan finnas tre anledningar till varför det blev som det blev på tävlingen. Ingen av grejerna är ensam bov, men tillsammans blir de starka och det är inte till vår fördel.
   
  1. Aleccis brunstar. Hon är inte sur eller egentligen märkbart "annorlunda". Det märks knappt när hon brunstar, men jag vet också att det har hänt förr att något har varit lite, jo men att en händelse har blivit annorlunda och jag har inte haft någon förklaring men har sedan märkt att hon har brunstat. Ingen förklaring, men det kan spela in lite och allt tillsammans kan ha gjort att det blev som det blev. Hon tog lite mer initiativ än jag önskade.
   
  2. Korta läder. Jag ska hoppa Aleccis med stiglädren i det fjortonde hålet. Jag kom på när jag satt upp idag att det fjortonde hålet är för korta läder när jag rider Pärla (samma sadel) och därför längde jag dem ett hål och det tänkte jag inte på mer och red Aleccis med längre läder = lättare att komma ner i sadeln. Till tävlingen kom jag ihåg att jag hade ändrat dem och kortade dem igen. På tävlingen hade jag jättesvårt att komma ner i sadeln och jag MÅSTE ner i sadeln och verkligen rida med magen och liksom "sitta emot" vilket inte går när man halvstår och dunsar runt som en annan idiot. Så, ja, ovana läder. Annars rider jag mer eller mindre "alltid" med lädren i fjortonde hålet hemma (förutom när jag lägger upp dem och rider utan, eller barbacka givetvis) för att vara "van" vid det, och visst kan det vara ytterligare en lite petitess som egentligen är mindre viktig, men tillsammans kan det ha spelat roll.
   
  3. Okoncentration, ur fokus och dåligt förberedd. Ja, här har vi den ytterst viktiga mentala biten. Det ÄR viktigt att befinna sig i "Aleccis-mode" och verkligen VÄNTA, vänta och vänta. Ingen stress, aldrig skynda, inte försöka komma ifatt det som är missat. Alltid vänta. Helt och hållet genomlugnt. Aldrig under några som helst omständigheter göra något annat. Men att vara i rätt känsla och energi är inte som att öppna en dörr och kliva in direkt, utan där hamnar man när allt annat är rätt. Automatiskt. Men jag har bestämt mig för att känslan och givetvis även energin så småningom ska kunna planteras och behållas innan för mitt skinn.
   
  Jag säger inte att en av dessa kan "förstöra", men tillsammans blir det ingen bra  kombination. Tillfälligheten, som man brukar säga. Det kan vara en förklaring, men även om det inte är det så är det ändå saker som är värda att tänka på och försöka förutse (inte första punkten; jag planerar inte tävlingar efter hennes brunster haha, det känns lite extremt och som någon typ av bortförklaring för min del eftersom hon i övrigt är väldigt medgörlig och "som vanligt".)
   
  Jag vet att jag är dålig på att variera bilder och det är verkligen skittråkigt att
  läsa inlägg där bilderna verkligen blir uttjatade på detta vis. Men what to do?
  Det jag därför ska tänka på inför resten av årets tävlingar; hon rida och hoppas med lädren i det fjortonde hålet i alla fall minst dagen före, för att jag ska ha en chans att komma tillrätta och hitta min position. Dessutom ska jag värdera hur viktigt det är - för det ÄR så himla viktigt - med att vara lugn och vänta. Låta situationen leda och därefter göra val när det är dags, inte förutse och styra innan det behövs. Dessutom ska jag vara förberedd, och alltid vara ute i god tid (vilket är knivigt när jag åker själv då det är svårt att klaffa hästhållardelen om man startar relativt, eller väldigt tidigt i en klass).


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.