• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • The Pärla-generation

  Min Pärla, e Sindarve Tulling 143 ue Bure 53. Diplomsto, AB-premierad, poängrader: (1 år) 07780 - 22p, (3 år) 88798 - 40p, (5 år) 88798 - 40p. Såld av uppfödarna som 4-åring som ridhäst då hon var för pigg som körhäst. Hennes mors (Pia 2429 född -86) första föl. Dragit remmalag på Visingsö, varit ridskolehäst - men några föl?
   
  För trodde jag det. Nu kan jag inte minnas varför jag trodde det, men nu vet jag att det inte finns någon häst där ute med Pärlas DNA och inte heller exakt hennes blod. None.
   
  På KM:et startade Pärlas helsyster, och ägaren hade god information om Pärla. Vi pratade en del (läs: jag frågade ut henne) och där och då blev det bekräftat - det finns inga avkommor.
   

  Det var svar på frågan över. Så himla synd att hon inte har ens en liten yttepytte avkomma. Däremot finns det en fjording vid namn Frida som är efter en Pärla, också född 1990, men inte min Pärla. (Jag har försökt hitta vad jag kunnat på egen hand innan det fanns någon att fråga, och då var det allt jag fann.)
   
  Skulle det visa sig att det mot förmodan ändå finns någon där ute som vet mer än dem jag frågat (har inte koll på alla Pärlas levnadsår), så vore jag glad att få veta mer. Vem vet, kanske någon papperslös korsning eller liknande? (Hennes juver ser "använt" ut.)
   


  Kommentarer
  Anonym

  Okej! Tack för svaret. Jag har kontakt med ett fjord sto som är efter en Pärla.

  Svar: Vad roligt! Har du någon mer information än att hon just är efter en "Pärla", typ nr, stam, nr, födelseår eller något?
  vinna.blogg.se

  2013-10-30 @ 21:16:37
  amanda Holmberg

  Jessica, eftersom Pärla är stamboksförd finns det en renrasig avkomma, men kanske inte registrerad eller om den möjligen dog innan den hann bli det. Finns säkert någon människa ute i världen som vet något. Magnus Andersson visade en avkomma efter Penny i Norra Ljunga i år, kolla med honom, han bör veta. (Tror det är Lindas man?) Hans pappa hade Bure och tror det är hans mamma som står som uppfödare till pärla. Lycka till :)

  2013-10-31 @ 10:20:28 | URL: http://www.stallsa.n.nu


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.