• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Svar på fråga


  På mitt inlägg om broddfunderingar så fick jag en fråga som var ganska väntad. Jag tycker det var extra kul att få den, för jag hade tänkt att ta med det alternativet redan i inlägget men det hann jag inte för klockan sprang iväg. Så fortsätter här istället.
   
  Nu är det ju så att jag är världens lataste person, så att sko hästarna med hål för fyra broddar är oerhört jobbigt. Tänk, stackars mig få stå där och sura över fyra brodd PER hov innan jag kan bli människa igen. Haha, usch! Men det slutar inte där, för jag är inte bara lat utan även snål också. (Nåja...) Nu har jag dålig koll på vad guldskorna kostar, men det känns ändå som att dem, om man räknar både pengar för lösa broddar och mitt trytande tålamod, så tror jag att det är värt det.
   
  I vanliga fall brukar jag faktiskt brodda hästarna det första jag gör när de är nyskodda för att "ha det gjort", även om det inte är snö. Men förra året var det som i år, blött och geggigt och därför broddade jag inte förrän det var dags. Det kommer jag inte göra i år heller. Det finns många slitsamma och mindre roliga sysslor och andra måsten när man har hästar, och att brodda hamnar lätt på topp tre på min "svarta" lista!
   
  Latmasken har talat.


  Kommentarer
  Emma

  Blindbrodd är isf ett hett tips :)

  Svar: Med risk för att låta dum, men hur ska jag få brodda mindre om de har blindbrodd? Har dessutom broddarna på dygnet runt hela vintern så fort de bara är iskruvade, och givetvis nya i nya skor då :P
  vinna.blogg.se

  2013-10-27 @ 12:14:21 | URL: http://xoffbeat.blogg.se/


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.