• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Senaste ridningen

  I tisdags red min systers killes dotter Felicia (dvs min "låtsas systerdotter") Pärla. Hon red oftare förr, och startade även CR/P&Js ibland, men sedan rann det ut i sanden när vi inte fick det att fungera rent tidsmässigt, men nu var det dags igen! Hon har inte ridit på nästan ett och ett halvt år och hon är sju år gammal. Visst var det lite ringrostigt, men sen var det bara full fart som gällde, hahaha! "Jag vill galoppera!" "Gör det då." Pärla tar hand om henne, och när de har kommit än sådär 50-100 meter framför oss (när jag med Aleccis skrittar när de rider iväg) så tar det stopp automatiskt, för så lång är Pärlas "jag-vill-inte-lämna-Aleccis-radar" så det är helt safe att skicka ut barn på Pärla, haha.
   
  Aleccis var skitpigg! Jag red henne inte så mycket heller då jag hade mer fokus på ungen och tjatade om att ta ner hälarna, händerna, andas, hålla balansen osv. Men det gick bra. Vi red väl en 50 minuter ungefär, bara i byn.
   
   
  Igår red medryttar-Ida Pärla och jag red Aleccis. Vi red bra mycket hårdare än igår och de blev rejält svettiga! Det var mycket både trav och galopp, och hela rundan red vi i ganska högt tempo. Aleccis var återigen jättepigg! Hon bjöd på luftsprång (gjorde hon även dagen innan), men även studs och galoppombyten byt i "sidled" när hon inte fick öka på. Men även att hon var så pigg så var hon lydigare än förväntat - kul! I slutet la hon energin på tryck istället för framåt och vad härligt det var att känna hur hon verkligen trampade på! Så himla roligt! :) Det fick bra för Ida och Pärla också. De fick prova pelhambettet dagen till ära. Vi var ute i 1 h 15 minuter.


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.