• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Ridning snart!

  Nu går bilen igen och ingen är gladare än jag! Han är min älskling på fyra hjul liksom, haha. Förmänskligarallt.se japp.
   
  Jag har ändrat om min dag lite och tänker göra ett försök att ta ut båda hästarna på tur idag, men det blir en i taget. Som jag skrev igår så har Pärla fått en spark på höften hb och det kan mycket väl vara det som ligger i grund för varför hon var lite oren i tisdags. Jag såg sparkmärket direkt när det hade hänt, men av någon dum anledning la jag aldrig ihop ett plus ett. Nu har jag däremot sett sambandet, och det blir intressant att se hur hon rör sig idag. Det blir inget avancerat eller ansträngande med andra ord, bara en "kroppskoll".
   
  Aleccis och jag tar en tur typ jogging-style. Men jag väntar mig en småjobbig häst som kommer bara väldigt på och även tittig om jag känner henne rätt. Men jag har redan bestämt mig för att prova att rida henne med lite mer krav i form av stabilare skänklar som inte ska bli passiva (som de lätt kan bli när hon går på) och stadigare händer. Jag MÅSTE sluta hålla på och "smygta" mest hela tiden (så att hon skakar på huvudet) för det är alltså sådant jag inte lägger märke till och därför är det svårt att göra något åt det. Så det måste jag alltså börja tänka på för att successivt arbeta bort. Hon ska inte heller gå något varken avancerat eller ansträngande, men det blir mer rulla på än med Pärlis.
   
   
  Nu när jag har varit utan ridning i några dagar (måndag, onsdag och torsdag - men känns som betydligt mer!) så är jag riktigt sugen på att komma ut igen. Förresten, gissa vad jag fann under Aleccis päls på rumpan? En liten envis, hemsk, äcklig älgfluga! Stackars henne! Tänkt hur länge hon har hat den kliandes där, med tanke på att jag har haft en "skogspaus" just för att undvika dem, framför allt med henne. Fy fan, vilket irritationsmoment! Och ändå går jag igenom dem med både piggborste och rotborste efter varje pass för att hitta eventuella passagerare som försöker åka snålskjuts.


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.