• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Resultat P&J i Bråtåkra med Aleccis

  SBHS anordnade P&J idag, och Aleccis var P-I-G-G. Hua! Hinder ett, fyra, sju och åtta var enkelhinder som stod på diagnalen och 2-3 var linje (ca 24 m) räcke-oxer och 5-6 var linje (ca 25 m) räcke-räcke(mur). Ändå okej byggt tycker jag faktiskt. Roligare när de har lite linjer och sådant och inte bara enkelhinder.
   
  Jag kände redan från början att jag inte hade hundra koll på min glada häst idag. Rumpan var här och där och ännu längre bort, detsamma gällde bogarna som flöt iväg både dit och tillbaka. Såatteäääh. Det kändes som hon sprang på typ tio olika spår mest av tiden. Bra där!
   
  Men ändå var hon skaplig när vi började hoppa fram. Väntade vettigt på de första sprången vi tog. Sedan blev det lite väntan och därefter tog jag två språng igen, denna gång med längre anridning och då blev det lite väl att hon tog för sig framåt.
   
  100 cm.
  Måttade lite fel på första tyckte jag, så släppte iväg henne för att räcka fram (hade jag garanterat inte behövt) och att göra sådant är ajabaja! Försökte rädda lite till tvåan genom att hålla och jag ville ha in ett till språng, men se det gick inte! Aldrig bromsa in Aleccis i hindren, aldrig! Så hon drog förbi. Gjorde om, lät henne gå och hej vad det gick! Full fart på fem språng till trean. Försökte få tillbaka henne, men var otydlig till fyran så då struntade hon i vad jag föreslog. Förbi fyran. Kom igen och kom över, vidare sedan mot femman och full fart återigen på fem språng till muren. Inga problem. Vidare över sjuan och avslutade med åttan. Resultatet blev två förbispringningar (Aleccis variant av "stopp").
   
  110 cm
  Försökte ta det lugnare men det är fasen inte lätt alltså. Gick ändå vettigt över första, men så slank hon ändå förvi tvåan! Denna gång tyckte jag inte att jag gjorde något som förstörde direkt men jag måste helt enkelt ha tappat mitt ytterben i svängen. Kom igen, och så blev det repris från första rundan. Full fart, fem språng men ännu närmare oxern så vi petade frambommen med bakbenen. Sedan blev det kaos bort till och mot fyran. Jag fick aldrig chansen att påverka och be om att hon skulle vända upp mot hindret så hon rusade förbi. Fort. Gjorde om, och det blev samma sak igen! Skrittade lite, funderade (högt, haha, jag tänker ofta högt). Bestämde mig för att svänga tydligare och ge mer ytterben i vändningen. Hon bjöd och hoppade. Vidare över femman och sexan som inte gav några större problem än att vi gick på fem - igen. Vidare över sjuan och efter sjuan gav jag mig fan på att få tillbaka henne lite. Hon nöffade i lite protest men jag fick tillbaka henne i skallen så då kunde vi ändå hoppa bra över sista hindret. För ja, det åttonde och sista hindret i 110 var det enda bra språnget på hela banan, båda starterna inräknat. En miljon fel, blev slutresultatet.
   
  Lydnad? Vad fan är det?! Alltså. Nu är målet UNDERTEMPO till nästa helg. Jag MÅSTE ha bättre kontroll på henne. Detta fungerar inte. Och då kommer jag, om det så behövs, faktiskt vara tuffare mot henne. Det här är fan farligt. Så är det med det. :P
   
  Några printar ur 110-starten. Kommer inte bjuda på filmen för den är inte värd att visa, haha!

   
   
   
   


  Kommentarer
  Kajsa

  Så fina ni är =)

  Svar: Tack, vad snällt sagt :)
  vinna.blogg.se

  2013-10-27 @ 11:53:11 | URL: http://kajsaochtuvas.blogg.se/


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.