• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Om man får drömma

  Det finns fler varianter om vad jag vill ha för liv - sen. Ett av dem ser ut som följer.
   
  Tänk en ganska stor hästgård, lyx så långt ögat når, stora gröna ytor, vackra byggnader, fantastiska både hästar och människor. Jag skulle vilja ha två stall på gården; ett större inackorderingsstall och ett lite mindre för "privat bruk" där det "vägg i vägg" skulle vara en sådan lösdrift som jag har idag, eller i alla fall väldigt lik. Det är ju en större box i ett stall man kan stänga, istället för att ha tre väggar och ett tag som vindskydd som brukar vara ett alternativ.
   
  I lösdriften skulle Pärla och Aleccis bo, haha. Mina utehästar<3 Även unghästarna (som inte arbetas/inte går så mycket) skulle givetvis bo på lösdrift. Boxplatserna jag skulle ha i mitt stall, skulle användas till kundhästar men även andra typer av "jobbhästar" och givetvis även i reserv vid skada eller liknande. Då menar jag att jag skulle vilja driva inridning och utbildning, men även andra jobb som t ex lastträning ,försäljningsjobb och diverse "problemhästar" som har varit med om tråkiga incidenter som t ex den hästen jag hade hemma och arbetade med i vintras. Det hade även varit roligt att prova på hur det fungerar med importering då det finns väldigt mycket fina och bra hästar "där ute" i Europa som är betydligt billigare än vad vi har här i Sverige.
   
  Utöver allt detta finns även en till liten önskan jag skulle vilja uppfylla; att ha ett litet ministuteri, alltså i väldigt liten skala. Men vad roligt att vara med från början och styra och ställa efter vad man vill få fram, och sedan även utbilda och hela den biten - så himla kul!
   
  Jag skulle alltså vilja göra det mesta, men allt i något mindre skala för att på så vis få ett väldigt varierande arbete.
   
  Tanken skulle i så fall vara, för att det skulle kunna fungera även ur ett ekonomiskt perspektiv och där har vi inackorderingarna som en lite mer fast inkomst till företaget, men även de försäljningarna som blir av.
   
  Förutom dubbla stall skulle jag givetvis vilja ha ett stort luftigt och ljust ridhus med bästa tänkbara underlag och belysning. Gärna två ridbanor; en med hinder framme och en "tom" för rent dressyrarbete och sådant man tränar från marken bland annat. Sedan hade det inte skadat med en galoppslinga och många fina ridvägar där man kan rida både kortare uppvärmningsrundor och längre motionsrundor.
   
  Låter det inte underbart?
   
  Men i verkligheten ser det lite (eller faktiskt ganska mycket) annorlunda ut. Men det hade varit så roligt att kunna ha någon typ av hästverksamhet. Någon gång så kanske..? :)
   
   
  Två bilder på mina själsfränder från igår kväll när det började skymma (därav kvalitén).
   
  Gillar denna bild (under) väldigt mycket. Synd det inte var ljusare ute bara
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.