• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Näst sista oktober

  Idag är det näst sista oktober, helt sjukt! Hoppas även vintern skenar förbi i samma hastighet.
   
  Igår körde vi med släp för första gången - så roligt! Dock hade vi bara ett relativt kort släp, men ändå. Jag vill köra mer, mer och meeeer. :D Sen körde jag hjullastaren och lossade lastbilen på massa tompall, även det var roligt men det är roligare att köra lastibilen. Jag och en kompis dummar oss lite och har döpt om hjullastaren till "pallas-taren", alltså vi säger det med betoningsfel, höhö. Lättroade. Det blir inte lika kul att säga "hjullas-taren", därav namnbytet. Man har inte roligare än vad man gör sig. ;) Idag blir det bara krankörning (och troligtvis även hjullastaren), men ingen övningskörning.
   
  I eftermiddag rider jag med Ida, dock vet jag inte riktigt vart eftersom Aleccis har tappat en baksko (hovis kommer imorgon). Visst, det är mjukt i marken - men snarare FÖR mjukt, så går ändå inte att rida någonstans förutom på grusvägarna. Vet inte om jag vågar låta henne gå på grusvägarna. Vill ju inte att hon förstör hoven. Jaja, det viktigare är, som vanligt, ATT hon rids och inte hur (eller var), så det löser sig.
   
  Red Pärla igår en snabbis innan träningen. Barbackadressyr. Hon var huuuuuuur trevlig som helst. Alltså jag hade verkligen velat rida på en bana när hon var så go för att känna om hon skulle vara lite härlig där. Underbart mjuk i kroppen, precis lagom i handen (lätt och mjuk), lyssnade bra. Rullade på finfint och lyssnade. Ååååh, älskar den hästen alltså! Sen när jag verkligen känner hur hon kämpar på och lyfter upp mig med sin rygg. Just barbacka känner man ju det väldigt tydligt och den käslan... <3 Hon är för övrigt fin i ryggen nu. Ett tag var hon till och med rätt tråkig att sitta på barbacka för att ryggen arbetade dåligt och hölls inte igång tillräckligt (plus en för smal sadel), men nu är hon rund och fin att sitta på igen. Kul att det faktiskt går att förbättra kroppen, trots hennes ålder. Vi red 50 minuter.
   


  Kommentarer
  Anonym

  Hej! Jag undrar om Pärla har något föl? Om du vet, vad heter de?

  Svar: Tyckte svaret var värt ett eget inlägg; http://vinna.blogg.se/2013/october/the-parla-generation.html
  vinna.blogg.se

  2013-10-30 @ 19:44:50


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.