• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Motivationen finns inte

  Just nu så går det ärligt talat väldigt trögt. Det är blött och geggigt, ofta mörkt och så är hästarna fuktiga (eller värre) konstant. Det tar emot. Min motivation finns inte. Det är ofta det lockar att lägga in någon vilodag.
   
  Men trots detta, så syns det inte på min "rid-kalender". Den är ifylld, för hästarna rids ändå. När jag inte egentligen känner för det, så tvingar jag mig att rida dem ändå. För deras skull. Och känslan efteråt är underbar. Det är verkligen så härligt att ha dem ridna så man kan ha gott samvete sedan. Hellre tvinga sig ut och rida och ha bra samvete, än att låta dem stå och ha dåligt samvete. Simple as that.
   
  Så om jag kan ge något som helst tips nu i höstslasket så är det verkligen detta: Ut och rid ändå! Tvinga. Det finns inget alternativ. Bara gör det. Och ja, det är faktiskt lättare än man kan tro. Bara man kommer in i det tänket att det inte finns några alternativ, så bestämmer man sig och bara kör. That feeling, som sagt.
   
  Några fördelar med hösten:
  - grusvägarna! Seriöst, så tänker jag försöker jag tänka när det regnar; grusvägarna blir perfekta.
  - man har ett val; vill man rida i mörker så gör man det, annars skyndar man sig och får rida i den mysiga skymningen.
  - mycket vilda djur i rörelse! Jag är definitivt inget fan av jakt, men nu rör sig djuren och det är ofta man får sen dem! Senast igår träffade vi på familjen älg. Så vackra!
  - lättanden när älgflugorna börjar dra sig tillbaka. Snart så är vi återigen fria från eländet!
  - det blir mindre prestige i hela hästsporten då allt ser ut som fan rent ut sagt, framför allt hästarna, haha.
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.