• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Jobbkväll och broddfunderingar

  Även ikväll står det jobb på schemat; det gillas!
   
  Nästa vecka kommer hovslagaren förbi och då ska mina skönheter få fina fossingar igen. Det är dags, kan man säga. I alla fall så har jag börjat fundera på om jag skulle prova guldskor på dem i år. Jag kan bara komma på fördelar, framför allt eftersom de går ute hela tiden och dessutom är det lutning mellan hagen och stallet vilket betyder att när det blir isigt så blir det väldigt halt för dem. Jag rider ju bara ut i stort sett och även där blir det rätt halt när många bilar kör och packar till dem, och när det smälter lite i omgångar. Så ja, fördelar. Har tidigare ridit med två brodd/sko vilket har fungerat, men ibland känns det i minsta laget med tanke på omständigheterna.
   
  Men nu till en nackdel jag har hittat. Vi har två eller möjligtvis tre regionala starter planerade innan årets slut, och detta innebär veterinärbesiktning. Är det sådan bra idé att kuta runt på broddar (när de egentligen skulle vara obroddade än så länge) när det ska besiktigas? Känns lite dumt om det blir halt osv.
   
  Ett alternativ i så fall är att sko med "vanliga" skor nu, med två hål/doja. Och i nästa gång då det med största sannolikhet är snö, halt och all det eländet som tillkommer, och helt enkelt slå på guldisar då? Lutar väl åt det just nu i alla fall.
   
  Googlebilder på guldskor.  Kommentarer
  Emma

  Varför inte sätta vanliga skor fast med fyra hål? Har jag haft varje vinter trots mestadels ridhusridning :)

  2013-10-26 @ 20:15:02 | URL: http://xoffbeat.blogg.se
  Ellen

  Guldskor hade väl varit pampigt?

  Svar: Ja eller hur, haha :)
  vinna.blogg.se

  2013-10-29 @ 18:36:13 | URL: http://ellenmarins.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.