• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Hur man skrittar en häst för att lösgöra den

  Konsten att skritta, kan man säga. Bland det sämsta man kan göra (i alla fall i skritt) är att be en häst skritta snabbt på långa tyglar. Ryttaren "juckar" oftast med något fruktansvärt, vilket stör och därför låser hästen bäckenet. HEJ SKADOR! Orkar inte gå in på det (its complicated och jag är nylärd), men det är helt sjukt vad mycket man inte vet och som blir klart som korvspad så fort man får lära sig något! Vad gäller exempel på korrekt ridning och "ful ridning" i skritt är denna film väldigt nyttig. Se och lär!
   
   
   
  Jag rekommenderar alla (som är trevliga och intresserade - observera att trevliga är ett krav för att få vara med i gruppen. Det är kanonstämning där inne!) att bli medlemmar i gruppen "Lindahs Häst och Ridfilosofi". Det är lätt bland det bästa och det som givit mig mest någonsin, vad gäller hästarna. Mer kunskap åt folket!


  Kommentarer
  emelie

  fattar dock inte riktigt det där med "rid vanligt" Är det vanligt enligt dem att folk "juckrider"
  det är inte så himla ofta men ser någon göra det tycker jag

  Svar: De överdrev ju juckandet för att förtydliga skillanden. Men om du kollar noga (även "småjuck" är ju juck :P) så ska du se att det är väldigt vanligt. Eller iofs, jag vet ju inte hur det är där du håller till - alltså om det är annorlunda i dina trakter eller i din gren (vilken du nu utöver?). Det skulle dock krävas lite mer text till klippet. :)
  vinna.blogg.se

  2013-10-11 @ 20:27:23 | URL: http://komkoma.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.