• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Hovslagarbesök idag

  Och denna människa är mycket, mycket välkommen. Jag är väldigt glad att det klaffade så bra med tävlingen i helgen, peeeerfeeect. Snösulorna slås på, men broddarna får vänta. Jag kör på vanliga "två-hål-per-sko"-skor denna gång så blir det förhoppningsvis att prova guldisarna nästa gång. Men det beror givetvis på snö, halka, temperatur osv.
   
  Släpkörning vankas det på morgonen och det är så roligt! :D Hoppas få köra ett större släp idag, men det tror jag de väntar med. Dumt att ta allt på en gång, hähä.
   
  Ridning blir det när hovarna är avkapade och tillfixade. Börjar troligtvis med Aleccis men det beror på tiden och vädret. Börjar det skymma är det bättre att hon går först. Vill gärna rida på någon plätt någonstans där jag kan vända runt henne för ytter lite så hon är med mig, och även lägga några volter. Lite boghantering, som jag vill kalla det. Men är vädret blött och eländigt blir det svårt att fullfölja planen.
   
  Någonstans vill min hjärna tänka "eftersom hon var så trevlig i tisdags så vill jag inte rida henne förrän på tävlingen för att hon ska vara likadan då" - men riktigt så fungerar det INTE i verkligheten, hahaha. Definitivt inte med Aleccis! Om vi leker med tanken och om jag skulle ha låtit henne stå istället för att rida så... haha herrejävlar. Livsfarligt. Så nej, hon ska ridas och målet är trevlig, lugn häst! Dessutom skulle hon inte vara lugn och trevlig efter två dagars energilagring. Det jag tycker är svårt att bevara denna goda känsla och ta med den till tävlingen. Visst att hästen kan vara mjuk och fin dagen efter en genomkörare, men över lag tycker jag det är sällan hästen är precis likadan flera dagar på raken. Förutom då sådant som mer hänger på personlighet och egenskaper; pigg och glad (även kallat lat). Jaja, nog snackat om det.
   
  Maaah, ge mig!


  Kommentarer
  Alva

  Hej! :) Fin blogg!
  Jag är tillbaks på alvac.webblogg.se efter att ha bloggat på Ponny Piloter under en tid. Hoppas du vill kika in, lämna någon kommentar & kanske fortsätta läsa? :)

  Kram!

  2013-10-31 @ 10:40:04 | URL: http://alvac.webblogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.