• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Hoppträningen

  Är helnöjd med Aleccis! Så himla fin var hon, eller framför allt så himla LUGN var hon. Verkligen helt och hållet genomlugn och väntade riktigt bra. Härligt! Och ja, visst är det väl lite "gratis" då jag kände att jag var i rätt stämning; också lugn, väntade in hindren och gjorde en sak i taget liksom.
   
  Eftersom jag har glömt bort mina skänklar när jag har ridit (framför allt hoppat) de senaste, så var jag noga med att använda dem och särskilt noga med ytterskänkeln. Red fram sporadiskt utan att göra något egentligen förutom att vända runt för yttern ofta. Hon kändes lite tråkig i början. Fick henne inte med mig förrän i galoppen, men sedan kändes det bra.
   
  Började med upphöjda bommar som låg som tre studs och därefter vidare mot en oxer (som först var ett mindre räcke) på ena långsidan. Aleccis låg kvar himla bra men sög ändå mot hindret. Helt lagom. La därefter på en vänstersväng längs kortsidan mot ett räcke på diagonalen. Därefter la vi på att fortsätta rida runt andra kortsidan och ner mot ett räcke på andra diagonalen. Fortsatte sedan runt mot en oxer på andra långsidan, över bommarna igen, vända runt över ett disciplinhinder på kortsidan, följde därefter långsidan bort och över ett disciplinhinder på andra kortsidan, vände upp efter ca halva långsidan och över oxern i linjen.
   
  Dessa saker la vi alltså på efterhand, men den avslutande banan var som jag skrev över. Allt gick som sagt riktigt bra. Jag vände runt henne mest för ytter (som för tillfället är det säkraste kortet för att få med mig henne) och så är jag själv nöjd med att jag planerade och var med i god tid hela tiden.
   
  Vi gjorde dock en miss som inte var så liten. När jag vände upp mot oxern så kände jag hur hon halkade iväg med bogen vilket hon brukar göra, men jag tyckte ändå att jag fick koll på den det sista språnget mot hindret där hon till och med, från att ha siktat bredvid istället började bjuda på hindret. Dock började vi komma så himla nära så det blev svårt för henne att verkligen hinna hoppa. Så när hon tog av var vi redan så nära att hon var tvungen att försöka sätta ner framdelen och stanna. Det var inte så himla lätt gjort, så vi gick ner på framdelen.
   
  Var dock inga konstigheter efteråt, utan hon bjöd på och hoppade finfint ändå. Jag själv är ju inte van vid en häst som bara går och går, så jag kände att jag ville ha ett språng till över hindret typ "för säkerhets skull" och hon klippte det utan problem igen.
   
  SÅ himla nöjd alltså! Det känns riktigt, riktigt bra inför helgen. Nu måste jag bara hitta denna ridning när det är dags också och verkligen känna lugn, planering, att Aleccis är med mig och att hon är inne i rätt känsla, dvs att hon kör på och hoppar, även om det inte går i 300 knyck. Men det blir nog bra.
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.