• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Hoppträning

  It was like: HAHAHA. Alltså, seriöst. Ingen bra träning - långt ifrån bra jobbat, men absolut "bra" som i nyttig!
   
  När jag såg vad det handlade om så kändes det verkligen toppen; brutna linjer och serier - sånt vi måste träna på! Alltså få tillbaka henne och få in rätt antal språng och sånt bra. Jag såg fram emot det, för det såg så kul ut. Och ja, det var det väl, men det hade varit så himla mycket roligare och jag skulle haft bättre pli på hästapållen.
   
  Sen gjorde jag även en megamiss när jag skulle fixa ordning henne och åka in. Jag kom aldrig in i något "flyt" utan det blev lite hattande här och lite där. Sen kändes det som jag hade glömt något och ja, det hade jag gjort. Jag glömde ta på henne senskydden(!!!) och inte nog med det; jag märkte det inte ens! Lasse ba: "brukar du inte ha skydd på henne fram?" Jag: "Jooo? *vad är fel*" Lasse: "Vart är dem då?" Jag: "oj, dem har jag glömt! De är hemma". Inte mitt bästa drag såhär på en hoppträning direkt, men vad gör man? -.-' Tandspridd kanske, haha. Ingen skada skedd iaf, och nästa gång blir det minsann skydd runt om!
   
  Jag tycker aldrig att jag kom in i det. Det blev antingen att jag lät henne gå eller att jag drog tillbaka henne och plockade jag bort galoppen. Blä. Sen hade vi lite problem på en av linjerna som var åt höger. Jag blev passiv/lät henne springa för mycket rakt fram och så var vi förbi hindret. Nästa gång försökte jag liite mer, men inte fullt ut så då var vi på väg mot stöden och därför lät jag henne falla ut igen... Hatar när jag blir så passiv! Hon vill ju ha klara besked och det får hon inte när jag bara fiser runt och ska åka med. Sen gick det iaf, även om det inte var fint. Vi avslutade med att ta det igen och DÅ och DÄR fann jag ridningen. Hästen går på framåt, jag väntar lugnt och sitter "tillbaka" och då fungerar det. Så vi avsolutade bra iaf!
   
   
  Åh, jag vill ha en ridbana/ridhus SÅHÄÄÄR mycket så jag kan lära mig skillnaden på galoppen. För nu går det på 4 eller 6 när det ska vara 5... Jag känner om det går fort, fort eller när galoppen är borta men jag känner inte det där finkänsliga. Det hade verkligen varit så himla kul om jag bara kunde rida henne bättre.
   
  Sen blev det ju inte direkt bättre av att jag kom i det (som jag egentligen ofta har släppt numera), nämligen att låsa/"spänna" knäna och då flyger jag runt som en idiot och lättar ur stigbyglarna när Aleccis "stoppar upp" i sprången eller studsar litegrann.
   
  Nepp, inte nöjd. Jag kände nog även på mig att det skulle kunna bli lite småproblem idag för jag kände mig lite spänd/typ nästan nervös inför träningen. Det är rätt sjukt, för på de senaste tävlingarna har jag varit rätt cool och inte känt av några direkta nerver. Så det var lite skumt, haha.
   
  Men det största problemet är att jag känner mig så ovälkommen på den här anläggningen! Det är lite mycket prestige och stämningen är lite för "fin" för mig och mina bonnhästar, höhö. ;) Sen är ju vissa för fina för att hälsa, men egentligen är det nog för att jag inte är van att rida på en begränsad yta och framför allt inte med andra vilket då leder till att jag känner mig i vägen för någon annan hela tiden och har svårt att ta för mig.
   
  Jaja, det kunde ha varit värre, mycket värre. Sen var det inte den sämsta träningen heller, och sååå illa var det säkert inte ändå. Men jag vill mer än såhär! :)
   
  En jobbig grej är när jag känner ATT jag gör fel, och dessutom ofta även VAD det är för fel, men även om jag är medveten om det så är det så himla svårt att göra rätt. Kroppen gör liksom fel av sig själv... Maaah!
   
   


  Kommentarer
  Anni

  Tycker mest att det låter som att du besökt för få svenska ridanläggningar - syndromet att sticka näsan i vädret, vara för fin för att hälsa, och uppträda allmänt otroligt är något som förekommer på aaaaaalla klubbar ;)
  Folk är fan ta mig likadana t o m i stallet där jag är inhyrd, och då är vi också ändå "bönner" av den allra grövsta sort. Haha.
  Men vad hjälper det. Kommer det ngn ny och ska kolla på stallplats eller liknande så är (utan att ljuga) jag och min syster de ENDA som hälsar och ser iaf lite glada ut ;)

  Svar: Tragiskt beteende, det är vad det är. :/
  vinna.blogg.se

  2013-10-09 @ 08:12:51 | URL: http://teamoveson.blogg.se
  Henny =)

  SV: Ingen fara. Jag är inte heller så snabb på att svara på kommentarer, gäller att hitta en ledig stund såhär någon kväll och svara tillbaka ;)

  Jag menar i alla fall att du ska driva på, inte i bemärkelsen att det ska gå fortare eller att hon ska ta längre kliv. Hon ska istället aktivera bakbenen lite mer, böja upp bättre och ta i mer. På så sätt får man igång magmusklerna och då kommer ryggen och bärigheten och en fin hals ;) haha.

  Nej, att hitta en bra dressyrtränare är inte så lätt. Jag har hittat en som är kanon, Ulla Wadeborn. Hon har träningar hos oss i Sävsjö, men är tyvärr rätt dyr. Men huuuur bra som helst verkligen, den bästa jag någonsin ridit för. Hon tränar mig i dressyr, för att det ska gå bättre i hoppningen liksom. Inte för att hästen ska gå i fin form hela tiden och göra korrekta skänkelvikningar liksom...
  Och om du inte har tid eller råd att rida själv, gör som jag ibland och åk dit och kolla. Man lär sig mycket från henne bara av det!! =)



  Och till sist... Förstår precis vad du menar med att vissa folk på din hemmaklubb "tittar snett". Har upplevt precis samma sak bland vissa ryttare där.. Du får komma och träna för Lasse i Sävsjö istället ;)

  Svar: Jag har sparat din kommentar läääänge nu för att medvetet läsa den mycket senare. Repetera = lära sig :)
  Men nu måste jag bara fråga, denna Ulla Wadeborn du tränar för - hur vet man när hon är i Sävsjö och håller träningar? (Dels för att kolla och se om det kanske kan vara något att prova :)) Och hur mycket tar hon/träning, är det en timme åt gången då? :)
  vinna.blogg.se

  2013-10-09 @ 20:41:32 | URL: http://hennyvinlof.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.