• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Lugnet efter stormen

  Sådär! Hästarna är där de hör hemma = utomhus, stallet är tömt på allt spån och skit (svinstia, minst sagt efter en natt där inne), och nytt spån ligger redo. Vatten har dem, som tur var för hade de druckit upp det så hade det blivit problem... Hela gården är nämligen strömlös och givetvis går vattenpumpen på el. Så just för den skull är jag glad att jag vattnar dem i hinkar och inte vattenkoppar.
   
  De hade ganska bråttom ut, vilket jag kan förstå och efter att jag hade rotat fram en ficklampa och mockat samt hämtat spån i det lätta skenet (inte världens smidigaste, men det går), så tog jag ett varv i gången och hagen för att komma hur det såg ut med stängsel vs fallna träd/grenar. Det var ganska lugnt. Ett mindre träd hade ramlat ner och låg över staketet i gången, men det var bara att slänga över på andra sidan. Sedan hade en gren fastnat i översta tråden längre ner i hagen, men även där var det bara att lyfta lite så släppte det och grenen åkte upp i sin rätta position igen. Skönt, att det inte blev värre.
   
  Tisdag idag och denna vecka är det min och Aleccis tur att hoppträna igen - happyface! Jag hoppas på lite mer åt banhoppnings-hållet då jag tycker det behövs. Jag behöver hitta mer flyt och lydnad "under tiden" vi rider en a
  bana, än att sitta och göra komplicerade saker som inte "ger" oss permanenta saker just nu då vi ändå inte kan fortsätta träna på det på egen hand (pga ridbanebrist). Men vi får se. Allt är ju givetvis nyttigt och jag är inte den som klagar. Hoppträning är ju alltid hoppträning liksom :)
   
  Först skola och det finns en chans att vi börjar dra med oss släp ut på vägarna nu! Blir det inte idag så blir det säkerligen på torsdag - det tar sig. :D
   
  Känn min kärlek, häst!


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.