• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Heldag på Mantorp Park

  Idag har vi ägnat hela dagen åt riksfinalen (SM) i drifting. Det har varit så sjukt kallt, men vi har fått se både bra, brutal drifting blandat med lite saferundor men även avåkningar. Nu är vi på väg hem och givetvis blir det ingen ridning idag, vilket var planerat - därav viktiga snabbisrundor igår med båda.

  Igår åkte vi till Målilla och deras motorstadion för att se något nytt. Jag vet inte ens vad det heter ("flat" någonting) men det var iaf crosscyklar istället för speedwaycyklar och de har åtta ekipage som slogs på banan istället för fyra så det hände lite mer. Helt klart roligare att kolla på än speedway, och det var också riktigt kallt, haha.

  Det var lite impulsivt påkommet och därför blev det lite rallyridning för att hinna komma ut lite snabbt med båda. Började med Pärla och henne skulle jag mest bara kolla om hon var ren och det var hon! Så skönt att det inte var något värre. Vi red bara flugebyrundan så det var verkligen en kortis, och hon var över förväntan pigg faktiskt. Kul att hon kämpar på. :)

  Därefter hade jag fått information om vilken tid som gällde och hade typ 30-35 min på mig att göra ordning Aleccis, rida och åka in till stan så det var verkligen snabba puckar. Men vi hann! Skrittade fram, trav+galopp typ kanske tre minuter(?) haha, och skrittade av. Fick bra tryck i henne men på bekostnad att hon blir mindre ridbar. Som jag trodde var hon rätt spänd och mer eller mindre väntade konstant på att få chans till att titta på något. Men eftersom jag tryckte på henne skapligt fick hon aldrig chansen. Det var inget lydnadspass, inte heller mjukgörande eller något konditionspass. MEN hon fick i alla fall komna ut och se världen litegrann och enligt mig är ett dåligt pass bättre än inget alls ;) Inte för att det var något dåligt pass, men ändå. Det gav oss inget heller och jag var definitivt inte i något "rida-Aleccis-mode" men hon har verkligen blivit så mycket mer stresstålig än hon var när jag köpte.henne (klart hon kan stressa, men det är inte längre första alternativet).

  För att det inte ska bli helt tråkigt och bara fyllt med text, skickar jag med en bild från tävlingen förra helgen. Bästa känslan! :)

  Kommentarer
  Friskey

  sv: fy vad jobbigt! :o Egentligen tycker pappa att jag ska sälja min bil medan den håller ihop och köpa en ny, men jag har sååå svårt för att skiljas och tycker att den går ju SÅ BRA! haha ;D

  2013-10-05 @ 18:34:01 | URL: http://friskey.horseworld.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.