• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Hästarna

  Pärla gick rundan ner mot och bredvid stora vägen, över trädbron och sedan skrittade vi asfalten tillbaka mot byn och hemåt. Hon kändes lite tråkig idag, haha. Hon gör det hon ska, men som jag har sagt så när jag inte rider med den energin jag skulle önska så blir det lite ridskolehäst-gensvar. En stor anledning till det är att jag med de korta lädren jag använder på Aleccis blir framåtlutad för jag känner mig för stor och då spänner jag ryggen och får ont i den. Nepp, imorgon blir det dressyr; långa läder och inget ryggont! Vi var ändå ute i 1h 15 minuter.
   
  Aleccis gick i byn. Hon var skitfin i början, men när man sedan kommer ner till själva byn så blir hon spänd för det finns sååå mycket att titta på... Hon blev rätt tråkig i munnen, och även i kroppen, när hon måste "hålla koll" på allt annat. Hade jättesvårt för att få henne att galoppera som en häst. Det blev mest stenhårda språng där hon hoppade upp-ner-upp-ner i varje galoppsprång. Svårt att sitta och rida henne rundare. Ingen höjdartur, tyvärr... Vi var bara ute i 45 minuter då rundan "tog slut" sen, men det spelade inte direkt någon roll eftersom Aleccis ändå var plaskvåt av svett.
   
  Jag är inget fan av vädrets makt! Min tanke var nämligen att idag skulle jag rida igenom henne på stubbåkern, men då sa vädergudarna; LET'S MAKE THIS DAY LIKE A HELL OF RAIN, inte mycket som i ösregn, men intensivt - och blött blev det. Blött = ingen ridning någon annanstans än just grusvägarna... Vilket inte fungerar så himla bra när man vill rida igenom en spänd och tittig häst. Så, så blev det med det.
   
  Nya tag imorgon! Pärla dressyr i byn (jakt på g) och Aleccis hoppträning.
   
  Pärlis i Bråtåkra för ett par år sedan, P&J arrangerad av SBHS.


  Kommentarer
  Tove

  Jättefin blogg :D

  Svar: Tack! :)
  vinna.blogg.se

  2013-10-15 @ 10:54:27 | URL: http://granaryttarna.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.