• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Hästarna klippta

  Tre veckor var det sedan jag klippte dem första gången, men idag var det alltså dags igen. Helt medvetet klippte jag dem innan de hade satt så mycket päls. För det var fortfarande FÖR mycket för att kunna rida vettigt. Sedan har de såklart fortsatt sätta päls och nu var de så fluffiga och pälsiga så att de knappt kändes som de hade varit klippta.
   
  Det var en ganska impulsiv handling. Även om det behövdes så var det inte planerat att ta det nu. Men så kom jag på att nu när det ändå inte blir ridning så är det ju kanon att klippa! För då behöver jag inte "offra" någon riddag eller för den delen stressa med att försöka hinna allt på en dag. Så det blev kanon att göra det. Dessutom massa hästmys! :)
   
  Aleccis var snäll som vanligt, och Pärla var snällare än vanligt! Så det gick hyfsat smidigt. Och verkligen så himla skönt att ha det gjort! Nu lär det med största sannolikhet gå längre tid än tre veckor tills nästa gång. Förresten så blev de skitfula, haha. Aleccis blev värst. Så himla synd, och jag får skylla på att det var svårt att få "grepp/tag i" pälsen som är så tillplattad under bogskyddet och täcket. Pärla som har mer päls och som är fluffigare, även där täcket sitter, var lättare att klippa. Aja, hoppas Aleccis päls hinner skärpa till sig tills vi ska vara offentliga nästa gång. ;)
   
   


  Kommentarer
  Henny :)

  Måste bara fråga, men säg inte att min jättelånga kommentar om vänsterbogen inte kommit fram? Haha :(

  2013-10-04 @ 12:42:57 | URL: http://hennyvinlof.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.