• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Gårdagens hoppträning

  Det var linjer och lite annat som stod på schemat och jag bestämde mig redan innan att idag skulle det bli bättre än sist (när det inte gick särskilt bra). Jag tänkte på att försöka komma ner ordentligt i sadeln under framridningen osv.
   
  Under själva träningen kom jag ur ridningen ibland och glömde bort massor = ett bevis på att jag inte har fått lära mig rätt saker i rätt ordning. Saker som ska komma automatiskt gör inte det. Planering, till exempel. En båge ställde till lite problem. Jag fick inte Aleccis att röra sig dit hon skulle, utan vi missade hindret gång på gång. Även om jag tittade på hindret så tittade jaginte på hindret, om man säger så. Jag planerade inte, bestämde mig inte och ja, det var jättestor skillnad för när jag sen kom på det så var det inga större problem. Visst, hon drar på och det går fort, men det blir inga problem att rida dit vi ska.
   
  Generellt kändes det bra. Det var i stort sett bara den bågen som ställde till det. Det jag fortfarande tycker är svårt är det där med galoppen; hur vet jag att jag har rätt rymt, kommer det bli rätt antal galoppsprång mellan hindren/bom och hindret. Jag litar inte på att jag kan hålla henne på ett och samma tempo och låta hindren komma till oss och att det på så vis blir rätt för att det SKA bli rätt.
   
  Aja, det känns ändå himla mycket bättre än sist och jag ska nu tänka på att leda mer med innertygeln och verkligen leda framåt/sidan istället för att leda "smygbakåt". Dessutom måste jag bli bättre på att planera och fullfölja. Bestämma mig och köra.
   
  Nu ser jag fram emot P&Jen nästa helg för att se om jag minns något av detta, haha.
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.