• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Foderhästen blev utmätt gods och fodervärden har ingen förköpsrätt

  http://www.svt.se/nyheter/regionalt/jonkopingsnytt/nu-saljs-hasten-challe-pa-auktion
   
  Först och främst har jag haft många "foderhästar" (fast vi sa bara att jag "lånade" dem), säkert ett tiotal men orkar inte räkna på hur många de har varit exakt. Samtliga utan kontrakt. Men något jag tycker är givet är att skadas hästen så får man ju ta de kostnaderna själv, som fodervärd. Man har ju på så vil ALLT ansvar och eftersom man har hästen som sin egen ska den därför även skötas så; vad gäller allt (utom ev försäkring). Ägaren och fodervärden bör ha regelbunden kontakt och givetvis ligga på samma våglängd och även komma överens - men i verkligheten fungerar det inte alltid så.
   
  I detta fall mer eller mindre "dumpade" ägaren hästen hos fodervärden, och någon kontakt hölls inte. Ägaren ville med andra ord uppenbarligen inte ha med hästen att göra.
   
  Men som jag skrev i rubriken så blev hästen utmätt gods och ska säljas på en sluten aktion. Sluten aktion innebär att alla intresserade lägger ett bud, och ingen vet vad den andra har lagt. Den som la högsta budet vinner. Nu till problemet; fodervärden har ingen förköpsrätt.
   
  Det tycker jag är riktigt illa! Här har hon tagit hand om honom, betalt veterinärvård och hon har honom som sin egen med allt det innebär; massa tid och känslor inblandade, minst sagt.
   
  Jag tycker det är självklart att hon ska ha förköpsrätt i det läget.
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.