• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Finaste

  Tog först en tur med Pärla. Repgrimma och westernsadeln, bland det bästa som finns! Hon var pigg och öste på bra "av sig själv", men nackdelen är just när hon är på så bra humör för då får hon egna idéer som hon gärna fullföljer. Till exempel som att hon drog uppför en backe i full Pärlafart helt på eget bevåg och då händer det inte så mycket även om jag försöker dra i tyglarna, haha. Söte! Så vi kom ändå upp, och där gick det att vända neråt igen. Red i byn och gjorde en annan "sväng" där vi följde järnvägen en bit. Var ute i 1 h och 5 minuter.
   
  Vart tog sommaren vägen?!
  Red därefter Aleccis och tänkte bara jogga henne lite i alla gångarterna med tanke på gårdagens tävling, men när vi väl började rida så blev det hårdare än planerat. Hon var trevligare än väntat, måste jag säga. Hyfsat ridbar trots att det var mycket power i henne och hon var både tittig och spänd i omgångar. Men jag är nöjd med min insats och det är inte alltid jag är det. Men idag var jag bestämd, rättvis och framför allt konsekvens. Jag la mycket fokus på sidoförflyttning i form av skänkelvikningar och det började med att hon var tittig och började "hålla på". Det hon vill ha är tydliga besked så hon kan göra rätt och då är hon tillfreds. Därför struntade jag blankt i det hon reagerade på och krävde sidoförflyttningar. Inget larvande, utan verkligen ordentliga fram och tillbaka, men på mina villkor. Hon släppte till och var så himla fin för det mesta, men som sagt är hon ändå en spänd och tittig häst. Vi red ner mot byn, över vägen, förbi en annan gård, bredvid stora vägen, längs en grusväg och över trädbron (min favorunda just nu), men istället för att skritta på asfalten, så fortsatte rakt fram och vidare på en grusväg och sedan in i skogen, och kom ut på asfaltsvägen längre fram. Följde asfaltsvägen till byn och sedan hemåt. Hon gjorde mig glad genom att hon gjorde så att jag red vettigt och hon var påverkbar. Ooh, finhäst ibland alltså! Vår tur (med rätt mycket tempo, både vad gäller trav och galopp) tog 1h 10 minuter.
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.