• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Fina fossingar och två gånger fyrtiofem minuter

  Under tiden vi övningskörde (fick köra 24m, 40 ton idag <3) kom jag på att om jag skyndar mig till hästarna, efter att ha slutat tidigare, så hinner jag åka på en innan hovis kommer och så har jag bara den glada kvar till efter - mycket bra idé!
   
  Så jag stressade hem och för att underlätta för hovis så spolade jag av Aleccis hovar och kratsade dem, och ställde därefter in henne i boxen för att - förhoppningsvis - hinna torka. Gjorde sedan detsamma med Pärlis, fast istället för att parkera henne inomhus blev det upp barbacka och en sväng i byn för att lufttorka fossingarna haha.
   
  Det gick väl sådär. Jag var lätt stressad och hittade inte den där bra sitsen som får Pärla att hitta rätt automatiskt, men vi rullade på en del ändå och det märks att hon tycker det är trevligt att få komma ut! Red runt i byn, och det tog bara 45 minuter. När vi var på väg tillbaka så kom regnet. Så det var inte så himla lätt att få hovarna rena och torra direkt. Men det dög. :)
   
  Sedan blev det manikyr för hela slanten! Snösulorna sitter nu även på och vi är (snart) redo för säsongens långa bråk med vintern. (y) Båda hästarna är så smidiga att ha att göra med och de står snällt. Skönt för alla.
   
  Avslutade därefter stalldagen med att åka en vända på brunis. Hon var trevlig för det mesta men med väldigt glada inslag, kan man säga. En gång kokade det över och hon hoppade runt som en annan känguru och hade sig. Gjorde halt, travade tillbaka och gjorde om - och den gången även rätt. Jag har även hittat en bättre ridning både igår och idag och hoppas den sitter även i helgen!
   
  En sak stör mig dock. Det är dessa jävla stigbyglar. Eller nej, inte stigbyglarna i sig men plattorna man har fötterna på. Det blir så halt när de är blöta och skorna är blöta och det är lätt att halka ur. Att tappa stigbygeln är inget kul när man försöker åka lugnt på en glad häst... Hon tar alltid tillfället i akt att öka på eftersom jag för en halv sekund  då kramar om när jag försöker hitta stigbygeln igen. Har ju lite "bevis" på det där på minst en tävlingsfilm där det blir precis så.
   
  Anyway, det känns i alla fall bra inför imorgon och jag håller nu tummarna att det håller sig hyfsat torrt i natt och under morgondagen, eller ja, egentligen under hela helgen.
   
  Såhär ehm, vacker, lär ju min tävlingskompis se ut imorgon. Var tog strumporna vägen?


  Kommentarer
  Emma

  Ett billigt alternativ om du inte vill köpa nya stigbyglar är att köpa rivjärnsplattor om du har såna vanliga med gummiplatta i, superbra enligt mig!

  2013-10-31 @ 22:42:04 | URL: http://xoffbeat.blogg.se/


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.