• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Det visste du kanske inte om mig..?

  Jordgubbar. Nej fy, usch. Kan väl stoppa i mig en och annan någon gång, väldigt sällan. Ibland kan det till och med smaka okej, men sällan mer än så. Jag är inte förtjust i jordgubbar!
   
  Däremot är jordgubbssylt gott och jordgubbssmak på andra saker kan också smaka bra, men just hela bär är ingen höjdare. Så "bitarna" (dvs de hela, men lite tilltryckta jordgubbarna) i sylten är vidriga - usch! Haha, så töntig jag är!
   
   
   
  Vilka är favoritbären då? Hallon - helt sinnessjukt gott och allra godast direkt från busken under ridturen. Smultron - kan man inte gilla smultron?! Det är en så himla somrig och helt fantastisk smak. Nomnom. Banan - att skala en banan och äta rätt upp och ner har jag tröttnat på. Men att däremot ha den i yoghurten, eller i annan mat är bara såå gott! Den är så söt och som sagt, jättegod i maträtter!
   
  Lite utdrag från wikipedia:
  "Bananfrukten klassificeras som bär och de odlade sorterna innehåller inga frön utan bara svarta rudiment efter fröämnen. Det finns dock arter som innehåller svarta frön stora som pepparkorn inbäddade i fruktköttet. Vissa bananer är så fulla av frön att de är svåra att äta. Bananer är femkantiga och har trerummiga bär. Fruktköttet är i början fast och rikt på stärkelse, som sedan omvandlas till socker samtidigt som bananen mjuknar. (...) Bären växer i tvåradiga klasar på en stock med ibland upp till 200 bananer och kan ha en sammanlagd vikt på upp till 50 kg."


  Kommentarer
  Tove

  Haha, för mig är det snarare tvärt om! Jag gillar inte saker med jordgubbar i men älskar färska jordgubbar! Hallonsylt är gott och hallon är väl okej men jordgubbar är bäst ;)

  Svar: Vad sjukt! Och roligt :P Så i teorin är du inte så glad i jordgubbsmilkshake t ex, vilket jag föredrar om jag får välja mellan det och färska jordgubbar. :)
  vinna.blogg.se

  2013-10-22 @ 15:52:52 | URL: http://granaryttarna.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.