• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Dagens ridning

  Började med Pärla och läste ett nyttigt blogginlägg medan jag skrittade fram och kände därför för att lägga fokus på det mycket viktiga som togs upp i inlägget. Att renodla hjälperna. Jag vet att jag är jättedålig på det och dels ger slarviga hjälper men även ger fler samtidigt och det är förbjudet. Så det var bra med en påminnelse.
   
  Jag ville inte använda händerna öht, så jag höll bara i tyglarna och red därefter med sitsen. Det gick riktigt, riktigt bra (hon är allt känslig så länge man ger henne möjlighet att vara det och göra rätt) i skogen, men sen i byn fanns det så mycket annat att titta på så det var lätt att halka ur fokus. Jag la även märke till hur jag tappade tyglarna till och från, och tanken är att ha ett stadigt stöd där (och jag har så himla svårt för det! De glider bara mellan fingrarna...) men över lag gick det bra. Nu ska jag bara försöka ha mer koll på min egen kropp och vad jag gör/ber om framöver. Mer stabilitet i överlivet (främst magpartiet), stadiga skänklar som inte ska segla iväg bakåt och lite, lite starkare händer som kan hålla kvar i tyglarna istället för att de ska sippra mellan fingrarna. Pärla skötte sig bra!
   

   
  Därefter red jag Aleccis och jag placerade scourierbettet i munnen på henne idag. Detta tillsammans med gramanen som satt där av tre anledningar; som en vägledning för Aleccis, som en fokusgrej för mig så mina händer blir bättre (mer att hålla reda på = stadigare händer som inte vill tappa något, typ) och till sist även som en eventuell nödbroms OM hon skulle vara tittig eller på något sätt springa ifrån mig, då jag fortfarande kan känna mig lite hjälplös utan pelhamet om något oförutsett skulle hända (hon har ju som jag nämnt haft en minivila). Tanken var att ha den lös hela tiden och den skulle "bara finnas där". Det var den också. Lös och glappade hela tiden, men jag försökte att hålla den så den inte skulle glappa så mycket.
   
  Detta pass var ett av de nyttigaste vi har haft på väldigt, väldigt länge! Jag fick känna en annan känsla än jag brukar och hon var som en annan häst att arbeta med ibland. Hon sökte sig neråt och valde att gå lite väl "djupt" ibland. Tyvärr blev hon även framtung ibland men det är väl antagligen pga svag bakdel som inte orkar bära, antar jag. Jag kände hur hon mer eller mindre "drog" mina armar framåt-nedåt först, men sen kom jag på att inte hålla emot (svårt att förklara) utan istället balansera upp/komma tillbaka/"försvara" (inte vet jag) med hjälp av magen.
   
  Nere i byn red vi in på LP och det var där vi red runt en stund och nötte volter. Det tog betydligt längre tid i vänster varv i trav, än det gjorde i höger där hon var fin mer eller mindre direkt. Galoppen var bättre i vänster varv än höger, men efter några varv blev hon övertaggad och skulle börja byta över medellinjen (vilket jag har råkat lära henne när vi har tränat på galoppombyten, hähä), så istället för att göra en grej av det så avslutade vi strax efter och bytte varv. Hon var inte lika smidig i höger galopp, men det blev bättre.
   
  Förresten så var galoppfattningarna SÅ HIMLA BRA idag. Lugn ryttare, balanserad häst, bra fattning och så bärig galopp. Full pott! Dessutom var även avbrotten till trav bra och hon kom tillbaka direkt och var kanonfin i traven precis som hon var innan galoppen. I like that!
   
  Red därefter hem och travade av länge. Vi var båda svettiga efter det passet.


  Kommentarer
  Friskey

  Låter som ett härligt pass!:D

  sv: Jag har en subaru legacy -00, så den är inte SÅÅ gammal men den har börjat rosta.. några andra fel är det inte. Men det har kommit MYCKET rost. Men när man har haft en bil ett tag så har man ju kört in sig på den och vet exakt hur man kan köra med bilen osv. Sen ska man helt plötsligt byta! :o Ungefär som att börja rida en annan häst när man är van vid att bara rida en! xD

  2013-10-06 @ 19:16:54 | URL: http://friskey.horseworld.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.