• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Ajsomfan på benet

  Så här är det; Pärla är verkligen min ögonsten. Inget nytt på den punkten direkt. Men ikväll är mitt lår köttfärs.
   
  Hon är så mysig. Det ska klias och borstas och hon är så mån om att ge tillbaka. Hon börjar mysa runt med mulen och ska "klia" redan när jag står bredvid det stället där det kliar. Hon är så tydlig. Sen börjar jag klia henne och hon är såå mån om att verkligen ge tillbaka. Och det är mysigt. Jättetrevligt till och med. Tills hon ska klia mer intensivt och börjar använda tänderna! Det blev ett litet nyp och sen tackar jag för mig för det gör verkligen så jävla ont! Idag blev det ett redigt bett. Mitt på sidan av mitt högra lår. Det brände och det sved. Speciellt när jag senare skulle hoppa upp i sadeln (brukar variera sida, och tog höger idag). Till och från var det även svårt att använda höger skänkel pga att det verkligen kändes från det där märket. När jag drog handen över stället hon nöp mig på så var det till och med en kulle/bula. Ajsomfan.
   
  Det är inget nytt att hon nyper till när vi kliar varandra. Men det är sådan stor skillnad på nyp och nyp. Visst har det känts ordentligt även förr, men detta är första gången det blev ett riktigt "bett" av det. Och allt hon vill är i ren välmening. Haha, det var därför det började trycka på bakom ögonlocken. Hon är ju bara snäll, och så ska det göra så satans ont. Tänk vad mycket trevligare det skulle vara om hon bara använde mulen? Blir inte lätt att lära henne det inte ;)
   
  Vad gäller vårt pass sedan så var det hur bra som helst! Hon var framme och reglerbar. Vi la fokus på galoppen och den var så rund och fin idag, och hon bjöd på större språng vilket gjorde att hon kändes större och jag kände mig inte lika stor på henne. Bra där! Det blev en del tempoväxlingar och även lite avbrott och nya fattningar. Vi var inte ute så länge, även om det kändes som det var närmare timmen. Det var för att vi passerade så mycket mark. Bara 40-45 minuter, men det var påfrestande för oss båda att ligga i så mycket. Vi travade inte så mycket idag, men lite såklart. Då kände jag på några skänkelvikningar och hon känns mjuk och fräsch i kroppen. Avskrittning och sedan ut med svettiga hästen i hagen igen efter avborstningen och täcket.
   
   
  Förresten, när jag tog ut henne ur stallet innan vi red iväg så hade jag öppnat till Aleccis (för att hon hade vila idag), och när vi kom ut lät det som himlen skulle ramla ner. Det brakade i marken och dundrade som en hel flock elefanter var på väg. Men det var bara Aleccis som hade lite rally hagen. Haha, hon har allt sina idéer den hästen.


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.